Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Ο Σάκης Ρουβάς «Πρεσβευτής της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» στο πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης των Αγίων Αναργύρων


Ο Σάκης Ρουβάς "Πρεσβευτής της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης" στο πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης των Αγίων Αναργύρων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή Ανακήρυξης του Σάκη Ρουβά σε “Πρεσβευτή της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο 1ο πανευρωπαϊκό πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης των Αγίων Αναργύρων.

Ο Εθνικός Φορέας, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ αναπτύσσει ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσεων με στόχο την ανάπτυξη της ανακύκλωσης στη χώρα μας, αλλά και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με έμφαση στους νέους ανθρώπους.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Σάκης Ρουβάς ενώνει τις δυνάμεις του με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ώστε να συμβάλλει στη μέγιστη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης συσκευασιών και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Σάκης Ρουβάς δήλωσε: «Ο τίτλος του “Πρεσβευτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα. Είναι μεγάλη η χαρά μου που θα συμβάλλω, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω το αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον μας μέσω της ανακύκλωσης. Επιθυμία μου είναι να συνεισφέρω, με όλες μου τις δυνάμεις, σε αυτή την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της νέας γενιάς αλλά και όλων των συμπολιτών μας. Εύχομαι καθημερινά να γινόμαστε περισσότερο ενεργοί στη διαδικασία της ανακύκλωσης συσκευασιών, ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη».

Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, Παύλος Ραβάνης τόνισε : «Στον Εθνικό Φορέα της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ νοιώθουμε την υποχρέωση και έχουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και στην καθημερινή συμμετοχή όλων των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης, μέσα από ένα νέο μοντέλο ανταποδοτικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, θέλουμε την ενεργή συνεισφορά των ανθρώπων που έχουν το ίδιο όραμα, τις ίδιες ευαισθησίες και επιθυμούν να συμβάλλουν στην ενεργοποίηση της κοινωνίας και, κυρίως, των νέων ανθρώπων, ώστε να αναπτυχθεί η περιβαλλοντική συμπεριφορά τους και να επιτευχθούν οι εθνικοί ποσοτικοί στόχοι ανακύκλωσης».
Στη συνέχεια, ο Σάκης Ρουβάς βράβευσε τους μαθητές των σχολικών τμημάτων που πρώτευσαν στον πρόσφατο «Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», πετυχαίνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ ανακύκλωσης συσκευασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου