Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Επεκτείνεται το e-παράβολο σε όλους τους Δήμους


Επεκτείνεται σε όλους τους Δήμους η δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών παραβόλων, ενώ προχωρά η έκδοση και πληρωμή τους μέσω ΑΤΜ και POS, σύμφωνα με την γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείο Οικονομικών.
Oι πολίτες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «e-παράβολο», μπορούν ήδη να εκδίδουν τα παράβολα για την άδεια πολιτικού γάμου και την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος. Εντός του 2018, θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν ηλεκτρονικά το σύνολο των παραβόλων των Δήμων.
Τους τελευταίους μήνες εντάχθηκαν στο e-παράβολο τα παράβολα της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και μεγάλος αριθμός παραβόλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τα δικαστήρια της χώρας.

Παράλληλα, αναπτύσσονται νέες υπηρεσίες που θα προσφέρουν σύντομα τη δυνατότητα έκδοσης και πληρωμής παραβόλων μέσω των ΑΤΜ και των συσκευών POS, χωρίς δηλαδή να απαιτείται μετάβαση και αναμονή των πολιτών στα ταμεία των τραπεζών. Η λειτουργία των νέων αυτών υπηρεσιών υποστηρίζεται επίσης από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Οικονομικών.
Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσω της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr), των ΚΕΠ και των τραπεζών, έχουν συνολικά διατεθεί πάνω από 14 εκατομμύρια e-παράβολα από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής. Μόνο το 2017, εκδόθηκαν 5 εκατομμύρια e-παράβολα (αύξηση 25% από το 2016) και πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές ύψους 280 εκατ. ευρώ (αύξηση 47% από το 2016).
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία για το e-παράβολο στην ενότητα www.minfin.gr/eParavoloStatistics.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου