Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνη και ναρκωτικά χάπια προμήθευε το κύκλωμα σε μαθητές από Αχαρνές, Άνω Λιόσια και Αγίους Αναργύρους




μαθητές, ναρκωτικά, τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών

Κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνη, χασίς και άλλα ναρκωτικά χάπια διακινούσε το κύκλωμα ναρκωτικών σε μαθητές στις περιοχές των Αχαρνών, των Άνω Λιοσίων, των Αγίων Αναργύρων αλλά και σε άλλες πόλεις της Αττικής, που κατάφερε να εξαρθρώσει το τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέλη της οργάνωσης είχαν αναπτύξει δίκτυο πελατών – μαθητών σε σχολικά συγκροτήματα ενώ από τη, μέχρι τώρα, έρευνα έχει διαπιστωθεί πλήθος ανηλίκων στο πελατολόγιό τους.

Συνολικά, συνελήφθησαν 15 μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων 7 ‘Ελληνες και Αλβανοί ηλικίας από 16 έως 32 ετών ενώ 8 μέλη της οργάνωσης έχουν ταυτοποιηθεί αλλά διαφεύγουν μέχρι στιγμής της σύλληψης. Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 3 γονείς, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και 2 ακόμα άτομα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας συλλέχτηκαν όλα τα στοιχεία που πιστοποιούν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.  Σε ότι αφορά στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, αυτή λειτουργούσε με τη μορφή εκτεταμένου «δικτύου» προώθησης ναρκωτικών, κατανεμημένο σε τέσσερις ομάδες, οι οποίες εμπορεύονταν και διακινούσαν συστηματικά ποσότητες κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και ναρκωτικά δισκία.

Όσον αφορά στις περιοχές που δραστηριοποιούνταν, αυτές εντοπίζονται στη  Δυτική Αττική, όπως στις Αχαρνές, τους Άγιους Αναργύρους, τα Άνω Λιόσια, σε περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής, όπως στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη Νέα Χαλκηδόνα, το Νέο Ηράκλειο καθώς και σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών, όπως στον Άγιο Παντελεήμονα, την Κυψέλη, τα Πατησιά, τον Κολωνό, τα Σεπόλια, το Γκάζι, άλλα και σε άλλες περιοχές της Αττικής όπως στη Γλυφάδα.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), τα μέλη των ομάδων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών, τα οποία προωθούσαν σε χρήστες κυρίως σε δημόσιους χώρους, όπως σε πλατείες και πάρκα. Χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους είναι ότι δεν μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε περίπτωση που επιθυμούσαν να προβούν στη πώλησή τους προμηθεύονταν τις ουσίες είτε από οικίες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικούς χώρους («καβάντζες»), είτε από τρίτα άτομα, τα οποία στρατολογούσαν με αντάλλαγμα μικροποσότητες κάνναβης.
Τα μέλη των ομάδων προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών Αρχών κατά τις μεταξύ τους επικοινωνίες, συνομιλούσαν με κωδικοποιημένες φράσεις και σε αρκετές περιπτώσεις στην αλβανική διάλεκτο, ενώ χρησιμοποιούσαν και τηλεφωνικές συνδέσεις ενεργοποιημένες σε τρίτα πρόσωπα – «αχυρανθρώπους».

 http://doxthi.gr/53099/koka%ce%90ni-methamfetamini-ke-narkotika-chapia-promitheve-to-kykloma-se-mathites-apo-acharnes-ano-liosia-ke-agious-anargyrous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου