Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων-Καματερού για Προϋπολογισμό & Τεχνικό Πρόγραμμα 2018

doxthi.gr|Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής, ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 27/11 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων-Καματερού ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2018. Η διοίκηση Σαράντη, που στηρίζεται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εισηγήθηκε και ψήφισε έναν προϋπολογισμό με κύριο χαρακτηριστικό την αφαίμαξη των δημοτών που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παρά τις κορώνες για μείωση των δημοτικών τελών, αποκαλυπτική είναι η σύνθεση των τακτικών εσόδων: μόλις το 37%  προέρχεται από κρατική χρηματοδότηση, εάν από αυτή αφαιρεθούν τα προνοιακά επιδόματα  που οι δήμος μεταβιβάζει στους δικαιούχους. Παίρνοντας υπόψη ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού προορίζεται για τις ανάγκες  μισθοδοσίας των εργαζομένων, καταλήγουμε σε ένα δήμο που λειτουργεί κατά βάση με «ίδια έσοδα», τοπική φορολογία και ανταποδοτικότητα δηλαδή. Το τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε περιορίζεται σε αναπλάσεις και σημειακές παρεμβάσεις και είναι μακριά από την αντιμετώπιση οξυμένων προβλημάτων όπως η αντιπλημμυρική και η αντισεισμική θωράκιση, η σχολική στέγη, η δημιουργία αθλητικών υποδομών κ.α.
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αλληλεγγύη» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «μη αναπτυξιακό» και η …κριτική της στη δημοτική αρχή Σαράντη εξαντλήθηκε στο ότι δεν προηγήθηκε συζήτηση για την κατάρτιση του. Κουβέντα για το γεγονός ότι στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 που κατέθεσε η κυβέρνηση που στηρίζουν τα «ίδια έσοδα»
μαζί με τις Οφειλές Παρελθόντων Ετών (ΠΟΕ) για τους δήμους θα ανέρθουν σε 3,115 δις ευρώ, την ώρα που οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) (αφαιρώντας τα 739 εκ.που αφορούν στα προνοιακά επιδόματα) περιορίζονται σε μόλις 1,702 δις. Κουβέντα για το γεγονός ότι το μερίδιο των δήμων στα κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του ΕΣΠΑ είναι σταγόνα στο ωκεανό των κονδυλίων που απλόχερα διοχετεύονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι λαϊκές ανάγκες δεν περιλαμβάνονται στις «επιλέξιμες δαπάνες» κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης,  ούτε φυσικά αποτελούν την ατμομηχανή της «δίκαιης ανάπτυξης».
Καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα γιατί είναι κόντρα στις ανάγκες και στις αγωνίες του λαού της περιοχής. Στεκόμαστε απέναντι στις νέες αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στην Τοπική Διοίκηση και οργανώνουμε την πάλη μέσα από τις γραμμές του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Διεκδικούμε:
-Δραστική αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό για κοινωνική πολίτικη,  τις αναγκαίες υποδομές πολίτικης προστασίας, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα , πράσινο κλπ.
-Σχεδιασμό και υλοποίηση σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, μόλυνση και βιομηχανικά ατυχήματα.
-Να σταματήσει η μεταφορά αρμοδιοτήτων που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους  γιατί αυτό σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις, ανταποδοτικότητα , μεταφορά του κόστους  στις πλάτες του λαού.
-Να καταργηθεί κάθε είδους τοπική φορολογία  με παράλληλη φορολόγηση  του μεγάλου κεφαλαίου.
-Μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα  για όλους τους εργαζόμενους.
-Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν και ενιαίο σύστημα  στους  βασικούς κοινωνικούς τομείς της υγείας – πρόνοιας και παιδείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.
-Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά δήμους και περιφέρειες πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας .

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου