Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ 5x5 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Porto 
3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ 5x5


ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ



1. Έναρξη τουρνουά 20/3/2017

2. Οι αγώνες θα διεξάγονται Δευτέρα & Τετάρτη απογευματινές – Βραδινές ώρες στα δύο γήπεδα 5Χ5 απέναντι από το στρατόπεδο 301

3. Κάθε ομάδα αποτελείται από 10 ποδοσφαιριστές (6 βασικοί+4 αναπληρωματικοί).

4. Επιτρέπεται η συμμετοχή εν ενεργεία ποδοσφαιριστών .

5. Όλες οι Ομάδες θα πρέπει πριν την έναρξη των αγώνων από Τρίτη 7/3/2017 έως έως Τρίτη 14/3/2017 να έχουν προσκομίσει στην διοργανώτρια αρχή, στα γραφεία Δ/νσης Αθλητισμού Λ. Δημοκρατίας & Ι. Μέρλα (παλαιό Δημαρχείο) από 12.00-15.00 μ.μ.

Ι) Φωτοτυπίες ταυτοτήτων όλων των αθλητών

ΙΙ) Υπ. Δήλωση όπου θα υπογράφουν όλα τα μέλη της ομάδας και θα αναφέρεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες στην ομάδα έχουν πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό και μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

6 . Το πρόγραμμα θα ανακοινώνεται εγκαίρως από το site
του Δήμου Για να αναβληθεί αγώνας πρέπει να υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες την ώρα του αγώνα .Στην περίπτωση αυτή ο αγώνας διεξάγεται την ημέρα και ώρα που θα οριστεί από τη διεύθυνση. Αλλαγή ώρας ή ημέρας προκαθορισμένου αγώνα δεν θα γίνεται παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και πάντα μετά από ενημέρωση και έγκριση της διοργανώτριας.
7. Η ομάδα που δεν έχει ενημερώσει έγκαιρα για τη μη προσέλευση της στον αγώνα, χάνει τον αγώνα με 2-0 τέρματα.
8. Οι ώρες έναρξης και λήξης των αγώνων θα τηρούνται αυστηρά, γι αυτό η προσέλευση των ομάδων ορίζεται 15’ πριν την έναρξη του αγώνα.
9.Ομάδα που δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργιά του πρωταθλήματος θα αποβάλλεται.
10. Οι ομάδες δηλώνουν ένα μέλος τους ως αρχηγό που θα έχει άμεση επαφή με τη διεύθυνση για κάθε θέμα που προκύπτει.


Σύστημα Διεξαγωγής:

Θα κοινοποιηθεί στις ομάδες μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Οι κανονισμοί είναι ίδιοι με του ΚΑΠ με τις εξής εξαιρέσεις:
1. Διάρκεια αγώνα 1 ώρα. Ημίχρονο 30 λεπτά. Ανάπαυλα 5 λεπτά..
2. Επίσημος χρονομέτρης των αγώνων είναι ο διαιτητής.
4. Τα φάουλ, κόρνερ, ελεύθερα χτυπήματα γενικά, είναι όλα έμμεσα (διπλά) και όχι άμεσα εκτός από το πέναλτι.
5. Δεν ισχύει το οφ-Σαιντ.
6. Τα πλάγια άουτ (αραουτ) εκτελούνται με τα πόδια και όχι με τα χέρια

7. Υπάρχει μια περιοχή του τέρματος και ο γκολκίπερ μπορεί να δρα μέσα σε αυτή με τα πόδια ,τα χέρια, το κεφάλι, το σώμα και έξω από αυτήν σαν κανονικός παίκτης. Ο τερματοφύλακας και μόνο επαναφέρει την μπάλα όταν αυτή έχει βγει άουτ με χέρια η πόδια . Στην περίπτωση που την στήσει κάτω και αντίπαλος χωρίς επαφή βάλει γκολ το γκολ μετράει.
8. Οι αλλαγές είναι απεριόριστες, μόνο που η μπάλα πρέπει να είναι εκτός παιδιάς, η να έχει διακοπεί ο αγώνας. Ο παίκτης που αντικαθίσταται μπορεί να ξανασυμμετάσχει στον αγώνα.
9. Ποδοσφαιριστής που θα δεχτεί κόκκινη κάρτα αποβάλλεται μετά από 5΄γινεται αντικατάσταση. Οι κίτρινες κάρτες υπολογίζονται ΜΟΝΟ για το συγκεκριμένο παιχνίδι. (Δυο κίτρινες =μια κόκκινη)
10.Σε κάθε αγώνα δικαιούνται να κάθονται στον πάγκο μόνο οι αναπληρωματικοί και ένας παράγοντας, με ευπρεπή παρουσία και συμπεριφορά.
11.Οι παίκτες υποχρεούται να δηλώνονται από τον αρχηγό της ομάδος στην αίτηση συμμετοχής του τουρνουά εξ αρχής με φωτοτυπίες των ταυτοτήτων τους. Σε περίπτωση που παίκτης δεν φέρει μαζί του τα παραπάνω δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα εκτός και υπάρχει συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή για συμμετοχή του στον αγώνα. 12.Μπορεί να γίνει αλλαγή παίκτη από αυτούς που έχουν δηλωθεί, κατόπιν συνεννοήσεως με τη διοργανώτρια αρχή.
13.Η διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα για τυχόν παραβίαση των συμφωνηθέντων όρων να προβεί σε οποιοδήποτε νόμιμο μέσο για τη διασφάλιση και εύρυθμη λειτουργιά του τουρνουά.



ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ 1.Ο παίκτης κλοτσά η προσπαθεί να κλοτσήσει έναν αντίπαλο.
2.Βάζει τρικλοποδιά σε έναν αντίπαλο, δηλαδή ανατρέπει η προσπαθεί να τον ανατρέψει χρησιμοποιώντας τα πόδια του η σκύβοντας μπροστά η πίσω του.
3.Μαρκάρει αντίπαλο με βίαιο η επικίνδυνο τρόπο.
4.Μαρκάρει αντίπαλο από πίσω.
5.Χτυπά η προσπαθεί να χτυπήσει έναν αντίπαλο
6.Κρατά έναν αντίπαλο.
7.Σπρώχνει έναν αντίπαλο.
8.Εφορμα σε έναν αντίπαλο με τον ώμο.
9.Γλιστρά (τακλιν) προσπαθώντας να παίξει την μπάλα είτε αγγίζοντας τον αντίπαλο είτε όχι.
10.Πιάνει την μπάλα όπως π.χ. μεταφέρει, χτυπά η προωθεί την μπάλα με τα χέρια η με το βραχίονα (δεν ισχύει για τον τερματοφύλακα που βρίσκεται στην περιοχή του).
11.Αγωνίζεται με τρόπο που χαρακτηρίζεται από τον διαιτητή επικίνδυνος πχ προσπαθεί να κλωτσήσει την μπάλα ενώ την κρατά ο τερματοφύλακας.
12.Ενώ δεν παίζει η μπάλα, εμποδίζει τον αντίπαλο σκόπιμα,π.χ τρέχοντας ανάμεσα στον αντίπαλο και τη μπάλα η τοποθετείται έτσι ώστε να δημιουργεί εμπόδιο σε αντίπαλο.

Όταν ένας παίκτης υποπέσει σε μια από τις παραπάνω παραβάσεις εκτός περιοχής τιμωρείται με φαουλ από το σημείο που έγινε η παράβαση. Εντός περιοχής καταλογίζεται πέναλτι.
Ένας παίκτης παρατηρείται με κίτρινη κάρτα όταν
1.Υποπίπτει σε σοβαρά φάουλ.
2.Έχει ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους αντίπαλους του.
3.Έντονες διαμαρτυρίες στον διαιτητή.
4.Κάνει τακλιν είτε αγγίζει τον αντίπαλο είτε όχι.
5.Το τακλιν του τερματοφύλακα θεωρείται παράβαση όταν είναι εκτός περιοχής.
Ένας παίκτης αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα όταν 1.Κάνει υπερβολικά βίαιο μαρκάρισμα.
2.Χρησιμοποιεί χυδαίες η υβριστικές εκφράσεις
3.Σε περίπτωση που παίκτης αποβληθεί για δεύτερη φορά με απευθείας κόκκινη αποβάλλεται από το τουρνουα. (για βίαιο παίξιμο η υβριστική συμπεριφορά)
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ Οι ομάδες πρέπει να έχουν ομοιόμορφη εμφάνιση (σορτς, φανέλες, κάλτσες) αλλιώς η διοργανώτρια αρχή θα τους δίνει διακριτικά φανελάκια πριν τον αγώνα. Τα παπούτσια τους πρέπει να είναι δερμάτινα με ραβδώσεις η με σχάρα μικρές τάπες. Απαγορεύονται οι τάπες αρχηγός που φέρει περιβραχιόνιο, είναι ο μονός αρμόδιος για τα πάσης φύσεως θέματα με τη διοργανωτική επιτροπή. Κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει στη γραμματεία 10 ποδοσφαιριστές για τους αγώνες. Μεταγραφές η έγγραφες νέων παικτών κατά τη διάρκεια του τουρνουά γίνονται δέκτες μέχρι την 4η αγωνιστική. Κάθε ομάδα πρέπει να προσέρχεται 15’ πριν από την έναρξη του αγόρασε περίπτωση καθυστέρησης του αγώνα το φύλλο αγώνος κλείνει σε 10’.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Τους αγώνες διαιτητεύουν επίσημοι διαιτητές η καθηγητές Φυσικής αγωγής η παλαίμαχοι διαιτητές σε κάθε αγώνα συντάσσεται φύλλο αγώνος παρουσία διαιτητού και αρχηγών ομάδων. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ Ενστάσεις, παρατηρήσεις κ.τ.λ. αναγράφονται στο πίσω μέρος του φύλλο αγώνος παρουσία διαιτητού και αρχηγών.
Σε περίπτωση που ομάδα δημιουργήσει επεισόδια μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα αγώνας διακόπτεται και η ομάδα αποβάλλεται από το τουρνουά.
Η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον αρχηγό της ομάδας να αντικαταστήσει παίκτη μέσα στον αγώνα λογά έντασης η να τον βάλει στον πάγκο η ακόμα και να τον αποβάλλει.
 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΜΑΛΟΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.


 

Ο Εντεταλμένος

Σύμβουλος Αθλητισμού

Ιωάννης Μ. Μαλτέζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου