Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2017

Αναπτυξιακός χαρακτήρας και ισοσκελισμένος προϋπολογισμός χωρίς αύξηση δημοτικών τελών.

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι ισοσκελισμένος παρά τις νέες περικοπές πόρων στην Αυτοδιοίκηση και ενώ για άλλη μια χρονιά δεν γίνεται καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη.
Όπως τόνισε στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης «για να κατορθώσουν οι υπηρεσίες μας αυτό τον ισοσκελισμό του Προϋπολογισμού, έχει γίνει εξοικονόμηση κάθε δαπάνης που δεν ήταν απόλυτα αναγκαία. Και παρά αυτό, επιτυγχάνουμε με τον Προϋπολογισμό μας να διασφαλίσουμε τρείς βασικές προτεραιότητες.
  • Να καλύπτεται η μισθοδοσία των εργαζόμενων στο Δήμο.
  • Να εξασφαλίζεται η λειτουργία όλων των κοινωνικών λειτουργιών και δομών, όλων των υπηρεσιών που παρέχονται στις οικογένειες και τα παιδιά, στους ηλικιωμένους, στους κοινωνικά αδυνάμους. Από τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι τα ΚΑΠΗ,
  • Να λειτουργούν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες για την καθημερινότητα του πολίτη. Να γίνονται οι απαραίτητες συντηρήσεις των δημοτικών υποδομών, του πρασίνου, των σχολείων, των παιδικών χαρών, των δρόμων. Να λειτουργεί η καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργεία. Να φροντίζουμε για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Όπως και οι υπηρεσίες γραφείου που συναλλάσσονται καθημερινά με δημότες».
Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 περιλαμβάνει τα εντελώς απαραίτητα μικρά έργα που απαιτούνται, όπως και τις αναγκαίες προμήθειες για πεζοδρόμια, πεζόδρομους, πράσινο, μέσω της κοινωφελούς εργασίας.
Όμως περιλαμβάνει επίσης έργα υποδομής των οποίων οι πόροι έχουν εξασφαλιστεί από άλλες πηγές και έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις, επομένως δεν βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού αλλά της υλοποίησης. Το σύνολο των έργων αυτών είναι 16.367.305 Ευρώ και η εκτίμηση απορρόφησης το 2017 είναι περίπου στο ένα τρίτο αυτού του ποσού.
Παράλληλα, από πόρους του Δήμου προϋπολογίζεται δαπάνη 2.521.296 Ευρώ σε προμήθειες που καλύπτουν πάγιες ανάγκες όπως οχήματα (απορριμματοφόρα, φορτηγά, σκούπες, επιβατικά, μηχανάκια) που εκσυγχρονίζουν τον Δήμο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις τωρινές και μελλοντικές ανάγκες του. Οι προσπάθειες του Δήμου εξασφαλίζουν υποδομές και για τα επόμενα χρόνια και περιορίζουν στο έπακρο τις αναλώσιμες λειτουργικές ανάγκες. Έτσι ο αναπτυξιακός χαρακτήρας του Τεχνικού Προγράμματος είναι φανερός σε όλες τις δράσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου