Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Οριστικά αποτελέσματα για παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ – Οδηγίες, έγγραφα, συμβάσεις


Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016 – 2017. Οι αιτούντες μπορούν να δουν το οριστικό αποτέλεσμα της αίτησή τους στην ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.: (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr).
Κλικ εδώ για τα αποτελέσματα
Να σημειωθεί ότι αρχικά, πληροφορίες από την ΕΕΤΑΑ έλεγαν ότι τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινώνονταν τα ξημερώματα της Πέμπτης, λόγω του ότι ήταν μεγάλος ο όγκος των ενστάσεων και οι διασταυρώσεις που έπρεπε να γίνουν. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, οι υπάλληλοι της ΕΕΤΑΑ πρόλαβαν και τα έβγαλαν νωρίτερα.
Η ιστοσελίδα προς το παρόν παρουσιάζει κάποια προβλήματα λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας.
Η εφαρμογή απαιτεί την εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ που αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής του κάθε υποψήφιου. Δείτε ενδεικτικά τον παρακάτω πίνακα:
pinakas teliko
Ενέργειες ωφελουμένων:
α. Αφού λάβουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher), οι ωφελούμενες/οι απευθύνονται για την εγγραφή σε οποιαδήποτε Δομή επιλογής τους μέχρι και την 1-9-2016.
β. Η εγγραφή γίνεται με την υπογραφή τυποποιημένης σύμβασης, που θα διατεθεί από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., μεταξύ του/της ωφελούμενης/ου με τη Δομή/Φορέα, στην οποία θα προσδιορίζονται ιδίως:
–    Τα συστατικά στοιχεία των προσφερόμενων υπηρεσιών
–    Το ανώτατο κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών
–    Οι υποχρεώσεις των ωφελουμένων.
–    Οι υποχρεώσεις της Δομής.
γ. Κατά την εγγραφή, η/ο ωφελούμενη/ος υπογράφει τυποποιημένο έντυπο με το οποίο παρέχει στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. εξουσιοδότηση να διενεργεί τις πληρωμές προς τη Δομή για λογαριασμό του/της.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Πρότυπα: ΣΥΜΒΑΣΗ 1 ΣΥΜΒΑΣΗ 2 ΣΥΜΒΑΣΗ 3
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ -ΑΙΤΗΣΗ
Για Δομές:
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ
ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 1
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 2

 http://www.aftodioikisi.gr

42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στις 22 – 23 – 24 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Τρίτση...

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Γ' Κατανομή ΚΑΠ για σχολικές δαπάνες

Γ Κατανομή ΚΑΠ 25.000.000 Ευρώ στους Δήμους για σχολικές δαπάνες
Κατανέμεται από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό ύψους 25.000.000,00 € σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού ΕΣ.Δ.Α., Παν. Κουρουμπλή. Η κατανομή ΕΔΩ 
O ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ λαμβάνει το ποσό των - 137.060,00

«Στους Δήμους χωρίς ..."οσμές" η διαχείριση των απορριμμάτων»


Στους Δήμους χωρίς ...οσμές η διαχείριση των απορριμμάτων

Σα να μην έχει τέλος ή ακόμη χειρότερα, πιθανά να μην έχουμε δει ούτε την αρχή ακόμη…, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, και των όσων έχουν προηγηθεί, με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, να αντιδρά άμεσα και επιθετικά στην ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ και ακριβέστερα του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, Στ. Ιατρού, τονίζοντας στην επικοινωνία του με το epoli.gr, αργά το βράδυ της Παρασκευής, τα εξής: «Με ποια ιδιότητα, αυτή του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου του ΕΔΣΝΑ εκδίδει ανακοίνωση ο κ. Ιατρού; Αν δεν κάνω λάθος είναι ένα μέλος της Ε.Ε. εκτός αν έχει αναλάβει άλλα καθήκοντα…;», για να συνεχίσει:
«Μιλά ο κ. Ιατρού για “παγιωμένη” και “απαραίτητη” συνεργασία, “στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των

Tο μεγαλύτερο jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

AF20160902 5o jazz sto parko
Για 5η χρονιά ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει ένα από τα μεγαλύτερα jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για επισκέπτες, λάτρεις του είδους, από όλη την Αττική.
Το 5ο jazz στο Πάρκο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, στο θέατρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη του Δήμου.
Ένα ξεχωριστό τρίωρο πρόγραμμα jazz μουσικής με δεκατρείς αξιόλογους σολίστες, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη, θα μας ταξιδέψουν σε μια ονειρική βραδιά με υπέροχους jazz  αυτοσχεδιασμούς.
Με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων μουσικών του είδους, το «jazz στο Πάρκο» ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2010 και φιλοξενείται πάντοτε στον ανεκτίμητης οικολογικής αξίας χώρο του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», από όπου το φεστιβάλ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για το Πάρκο Τρίτση

Parko Tritsi 6


Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το Φυσικό Αέριο, με τα άρθρα 51-60 του οποίου, συνίσταται νέος φορέας διαχείρισης για το Πάρκο Τρίτση με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρησης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Τρίτσης», ενώ ο παλιός οδηγείται σε εκκαθάριση από τον ΑΣΔΑ.
Σύμφωνα με αυτό, ο νέος φορέας θα εποπτεύεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ στο Διοικητικό του Συμβούλιο την πλειοψηφία θα έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς θα συμμετέχουν η Περιφέρεια, ο

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΚΑΜΑΤΕΡΟ: Πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας με ένα πρόβλημα


ΚΑΜΑΤΕΡΟ:  Πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας με ένα πρόβλημα

Οι προπονήσεις ξεκίνησαν με έναν τραυματισμό του Κώστα Μπούγια στη μέση

Την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας τους συμπληρώνουν οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Αλεξόπουλου, που μπήκαν στα... βάσανα την περασμένη Δευτέρα. Οι προπονήσεις ξεκίνησαν με έναν τραυματισμό του Κώστα Μπούγια στη μέση, με τον έμπειρο μέσο να υποβάλλεται σε θεραπεία και να πρόκειται να μπει σε κανονικό ρυθμό ξανά σε μερικές μέρες. Να σημειωθεί ότι βοηθός του Γιώργου Αλεξόπουλου στο χτίσιμο του νέου Καματερού θα είναι ο Χρυσόστομος Άγουρος. 
Τέλος, το πρόγραμμα φιλικών έχει ως εξής: 21/8 με Αγίους Αναργύρους, 28/8 με Πεύκη, 4/9 με Αστέρα Βάρης. Όλα τα ματς θα γίνουν εντός έδρας.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Σε νέα τροχιά το πάρκο «Αντ. Τρίτσης» με διασφαλισμένη χρηματοδότηση


Σε νέα τροχιά μπαίνει το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης “Αντ. Τρίτσης” με ρύθμιση που ψήφισε χθες η Βουλή. Γι’ αυτόν τον σκοπό συστήνεται νέος φορέας διαχείρισης με χρηματοδότηση διασφαλισμένη και προερχόμενη από πολλές πηγές χρηματοδότησης.
Με την επισήμανση ότι “η αποτελεσματική διαχείριση του πάρκου Τρίτση αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα, που υπερβαίνει σαφώς τις διαχειριστικές και οργανωτικές δυνατότητες του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ) και απαιτεί τη σύμπραξη υπό ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό σχήμα”, η κυβέρνηση προχωρά στη σύσταση φορέα ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, το οποίο θα