Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: «Δεν... "κινείται" σωστά η "κινητικότητα" στο Δημόσιο»

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Δεν... κινείται σωστά η κινητικότητα στο Δημόσιο
Μεγάλες και πολλές οι διαφωνίες της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για την «κινητικότητα» στο Δημόσιο, με κυριότερες αυτές της μη μονιμοποίησης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ, του αποκλεισμού κατηγοριών δημοτικών υπαλλήλων από τη διαδικασία, με σοβαρή την καταγγελία της, πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιχειρείται οι Υπηρεσίες των Δήμων να λειτουργούν στο 65% του δυναμικού τους. «Σχετικά με το επίμαχο σχέδιο Νόμου διαπιστώσαμε τα εξής:
1. Η πολυσυζητημένη διάταξη που αφορούσε στο αίτημα για την μετατροπή της σχέσης εργασίας των εργαζομένων Αορίστου Χρόνου σε Δημοσίου Δικαίου, που αποτελούσε ρητή δέσμευση

Βάσιμες ελπίδες συνεργασίας ΟΑΣΑ και ποδηλατιστών




Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ συναντήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού με τους εκπροσώπους της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας Παναγιώτη Πιτσιλό, Αντώνη Σηφάκη και Φραντζέσκα Ρωμάνου.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου ΟΑΣΑ και τους φορείς της ποδηλασίας, όσον αφορά στη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών που χρησιμοποιούν το ποδήλατο παράλληλα με τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.
Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε ότι πρόθεση του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

                   
Οργή και ταξικό μίσος μας διακατέχει για την στάση του Δήμου, που, για μια ακόμα φορά, λειτούργησε σαν το μακρύ χέρι του κράτους και με τη μεθόδευση που ακολούθησε στο θέμα της εργαζόμενης του δήμου Πανάγου, που ήταν σε όλο της το μεγαλείο τιμωρητική, γιατί, τόλμησε με επιμονή και αγώνα να αντισταθεί και να παλεύει ώστε να δικαιωθεί για το υπέρτατο δικαίωμα της στην εργασία.
Δικαίωμα ιερό και που οφείλουμε να το υπερασπιστούμε <<με νύχια και με δόντια>> όπως λέει ο λαός μας. Ειδικά σε αυτή την περίοδο που το κεφάλαιο, η κυβέρνηση, και οι μηχανισμοί επιβολής των συμφερόντων του, όπως η ΕΕ, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, το αμφισβητούν και προσπαθούν να το ποδοπατήσουν, ονομάζοντάς το κοινωφελές εθελοντισμό, εκ περιτροπής εργασία, κ.α. και τον μισθό βοήθημα.
Ως Ανυπότακτη Πόλη κατηγορηθήκαμε γιατί μιλήσαμε για ευθύνες και μεθοδεύσεις  της διοίκησης του δήμου για την αντιμετώπιση της εργαζόμενης Πανάγου και εμμέσως πλην σαφώς, είχαμε απειληθεί για ποινική δίωξη. Κι αυτό γιατί επισημάναμε τις συνεχείς άδικες και παράτυπες ενέργειες της διοίκησης του δήμου στο ζήτημα της Πανάγου, όπως

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ο Ν. Σαράντης νέος πρόεδρος της ΠΕΔΑ


Νίκος Σαράντης 
Νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), εξελέγη ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Νίκος Σαράντης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Νέος γενικός γραμματέας της ΠΕΔΑ, ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, ο οποίος παρέδωσε την σκυτάλη στο νέο πρόεδρο. 

Η σημερινή διαδικασία ουσιαστικά αποτελεί σκέλος της προγραμματικής συμφωνίας τριών

205 θέσεις εργασίας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις



ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο www.oaed.gr για την Κοινωφελή Εργασία 2016

Ξεκίνησαν την Δευτέρα, 11 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.
 Πρόκειται για αιτήσεις που θα υποβληθούν σε 17 Δήμους, θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας και σε πρώτη φάση αφορά 3.737 ανέργους.
Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), από όσους είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Όνομα Χρήστη και Συνθηματικό). 
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε έναν και μόνο Δήμο

Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε τμήματα οδών του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Την εκτέλεση του έργου με αντικείμενο την επέκταση δικτύου
ομβρίων σε τμήματα των οδών Κωστή Παλαμά και Καραολή της Δημοτικής Κοινότητας Καματερού, δρομολόγησαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Νίκος Σαράντης, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης. 
Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. 
Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αντιμετώπιση των έντονων πλημμυρικών φαινομένων τα οποία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την διασφάλιση της απρόσκοπτης μετακίνησης τους, με την αποφυγή του αποκλεισμού ..

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Όλα τα προγράμματα για ανέργους που έρχονται τους επόμενους μήνες (λίστα)


Ξεκινούν και θα προκηρύσσονται σταδιακά έως το τέλος του έτους δέκα προγράμματα απασχόλησης που αφορούν συνολικά πάνω από 90.000 ανέργους, όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών.
Τα προγράμματα θα προκηρυχθούν από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ και περιλαμβάνουν θέσεις στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, αλλά και ανέργους που θέλουν να συμπληρώσουν τα ένσημά τους προκειμένου να βγουν στη σύνταξη.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Έθνος-Εργασία, τα δύο πρώτα προγράμματα που θα βγουν στο αέρα αφορούν: