Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ερώτηση του ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους και τα τεράστια προβλήματα στο Πάρκο Α. Τρίτσης


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας,

Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Επανερχόμαστε με ερώτηση στο συγκεκριμένο θέμα, αφού παραμένει εκρηκτική η κατάσταση στο Πάρκο Α.Τρίτσης και ως τώρα δεν έχουν παρθεί μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα του Πάρκου.

Ως αποτέλεσμα του διαχρονικού ελλείμματος σταθερής και επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης, πέρα από τις φθορές στις υποδομές, που οφείλονται στο μεγάλο έλλειμμα συντήρησης, υπάρχουν τα εξής οξυμένα ζητήματα:

Αυτή τη στιγμή στο πάρκο εργάζονται 3 μόνιμοι υπάλληλοι που, παρά την φιλότιμη προσπάθεια τους, είναι πρακτικά αδύνατον να ανταπεξέλθουν στις εργασίες, που προκύπτουν για το σύνολο της έκτασης. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από το Μάη του 2015 και παραμένουν στην αρμοδιότητα του Μητροπολιτικού Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων..

Αυτοί θα ελέγχουν αιρετούς και ΟΤΑ (ρύθμιση)


Την ίδρυση της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α. που είχε θεσμοθετηθεί με τον KAΛΛΙΚΡΑΤΗ, στην έδρα κάθε Περιφέρειας η οποία υπάγεται απ’ ευθείας στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προχωράει το υπουργείο Εσωτερικών με το πολυνομοσχέδιο.   Ο προϊσταμένος της «Ελεγκτής Νομιμότητας» ασκεί τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των ΟΤΑ και τον πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών οργάνων τους. Είναι ανώτατος υπάλληλος του κράτους, διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για πενταετή θητεία και λαμβάνει τις κάθε φύσης αποδοχές Γενικού Διευθυντή..

Πώς να ρυθμίσετε τις οφειλές στους ΟΤΑ – Οι δόσεις & οι εκπτώσεις


Μια τελευταία ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τους ΟΤΑ έχουν οι ιδιώτες και επιχειρήσεις με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.
Όπως προβλέπεται στο άρθρο 103 οι οφειλές από τέλη, πρόστιμα, προσαυξήσεις και τόκους, μετά ην απάλειψη των προστίμων, των προσαυξήσεων και των τόκων πραγματοποιείται σε 24 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την ημερομηνία της αίτησης που πρέπει να υποβληθει εντός 12 μηνών από τη δημοσίευση του νόμου.
Εφόσον η καταβολή των εναπομεινάντων αυτών προστίμων..

Άγιοι Ανάργυροι θαυματουργοί


 
Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός κατάγονταν από τη Μικρά Ασία και δή την Κιλικία. Ο πατέρας τους, αρχικά ειδωλολάτρης, έγινε χριστιανός χάρη στη συμβολή της πιστής γυναίκας του αγίας Θεοδότης, που τιμάται αυτό την Εκκλησία μας στις 2 Ιανουαρίου.

Τα δύο αδέλφια, πού έζησαν τον 3ο αιώνα, ανατράφηκαν εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου (Έφεσ. 6, 4) από τη μητέρα τους, η οποία ενωρίς είχε μείνει χήρα, και εμπνεύσθηκαν να ζήσουν αφιερωμένα στον Ιησού Χριστό. Αφού απέκτησαν τα εφόδια και τις γνώσεις της ιατρικής επιστήμης, αποχαιρέτισαν όλα του κόσμου τούτου τα τερπνά και επιδόθηκαν στην ιατρεία των ψυχών και των σωμάτων, θεραπεύοντες πάσαν νόσον... και ουκ ανθρώποις μόνον επικουρούντες αλλά και κτήνεσιν, καθώς αναφέρει ο συναξαριστής τους. Δηλαδή, αφοσιώθηκαν στο να..

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Μεγάλη η ανταπόκριση πολιτών και φορέων στην εκδήλωση υπεράσπισης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Με μεγάλη ανταπόκριση από πολίτες και φορείς πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την υπεράσπιση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»
Με μεγάλη ανταπόκριση από πολίτες και φορείς πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, η εκδήλωση για την υπεράσπιση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η δημοτική κίνηση του Δήμου Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη» και από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού αντίστοιχα, «Αλληλεγγύη – η δύναμή μας».
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Θεατράκι που βρίσκεται μέσα στον χώρο του «Αντώνης Τρίτσης», ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν βίντεο με γενικές και πανοραμικές εικόνες από τον χώρο του πάρκου. Την..

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Νικητές του διαγωνισμού «Μεγάλες γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για μαθητές» στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Νικητές του διαγωνισμού «Μεγάλες γιορτές Ανταποδοτικής
Ανακύκλωσης για μαθητές» στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού
Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι «Μεγάλες γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για μαθητές» στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού στήριξε με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία και κινητοποίησε όλους τους πολίτες, ενθαρρύνοντας τη δυναμική συμμετοχή των μαθητών.
Το σχολείο που πρώτευσε και κέρδισε τα δώρα που προσφέρει η Ανταποδοτική Ανακύκλωση είναι το 4ο Δημοτικό Αγίων Αναργύρων.
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, στις οικογένειες και στους..

ΟΑΕΔ: Έρχεται η πρώτη πρόσκληση για προσλήψεις στους δήμους μέσω Κοινωφελούς


Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη ανέργων στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιηθούν σε 17 Δήμους της χώρας. Για το θέμα είχε δημοσιεύσει εκετενές ρεπορτά πριν από μερικές ημέρες  η aftodioikisi.gr.
Η σχετική πρόσκληση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και αφορά στον πρώτο κύκλο προσλήψεων 3.737 ανέργων από τους συνολικά 6.918 που θα προσληφθούν στους 17 Δήμους.
Το Πρόγραμμα για πρώτη φορά, είναι 8μηνης διάρκειας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, όπως κατοχυρώθηκαν..

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης για τις Παιδικές Χαρές στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης για τις Παιδικές Χαρές στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Οι εργασίες περιλαμβάνουν αντικατάσταση φθαρμένων οργάνων, αποκατάσταση φθορών στα δάπεδα, επισκευές στα παγκάκια κλπ. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με γοργούς ρυθμούς ώστε τα παιδιά της πόλης μας να παίζουν στις καλοκαιρινές διακοπές τους σε πλήρως λειτουργικές και ασφαλείς Παιδικές Χαρές.
Ο Δήμος καλεί μικρούς και μεγάλους να σέβονται τους χώρους αυτούς που προορίζονται για τη διασκέδαση των παιδιών και φυσικά να..

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Εκδήλωση τιμής στον Άρη Βελουχιώτη από το Παράρτημα Εθν. Αντίστασης & ΔΣΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Παράρτημα της Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε. Αγ. Αναργύρων διοργανώνει εκδήλωση τιμής για τη μεγάλη μορφή του εθνικοαπελευθερωτικού 1940-1944 ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ την Τετάρτη 22/6/2016 στις 8:00μμ, στην πλ. Ανάκασας
ΟΜΙΛΙΑ: Μάρας Βασίλης, πρόεδρος του Παραρτήματος
Θα ακολουθήσει ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Κατανομή ΚΑΠ 106,6 εκ. € στους Δήμους της Χώρας

106.619.149,27 €, το οποίο αποδίδεται ως έκτη (ΣΤ’) τακτική επιχορήγηση έτους 2016 (KAΠ), σε όλους τους Δήμους της Χώρας, κατανέμει το Υπ. Εσωτερικών, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των Ο.Τ.Α. α' βαθμού.
Η κατανομή ΕΔΩ
O ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ θα λάβει το ποσό των:
555.550,08 - Ποσό μηνιαίας τακτικής
1.628,08  - Παρακράτηση
553.922,00  - Αποδοτέο

Πρόσληψη 784 ατόμων σε Δήμους, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ


Στην έγκριση συνολικά 784 προσλήψεων σε δήμους, σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών με δύο αποφάσεις που υπογράφει ο υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας.
Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΣΔΑ εγκρίνει τη σύναψη 101 συµβάσεων µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου για χρονικό διάστηµα έως 8 µήνες ή έως 9 µήνες (για αναγνωρισµένες σχολές) ή έως 11 µήνες (για παιδικούς σταθµούς) και 45 συµβάσεων µίσθωσης έργου διάρκειας έως ένα έτος, σε ΝΠΙ∆ για τη στελέχωση υπηρεσιών που παρέχουν έργο έναντι αντιτίµου από τις ..

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: «Οι γέφυρες αποκαταστάθηκαν, τα χόρτα κόπηκαν. Ο εθελοντισμός δεν αρκεί όμως για να σωθεί το Πάρκο»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Καθαρισμός και συντήρηση του πάρκου Αντώνης Τρίτσης από τους “Φίλους του Πάρκου” και φορείς και συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και μετά από ευρύ κάλεσμα του περιβαλλοντικού συλλόγου “Φίλοι του Πάρκου”, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, σε μια κοινή προσπάθεια για τον καθαρισμό του πάρκου από σκουπίδια..

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί λέμε ΟΧΙ, στον «κόφτη»

Κάλεσμα για συζήτηση και οργάνωση των αγώνων Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016, 6:30μ.μ. στον Πευκώνα
των ολοήμερων, των νηπιαγωγείων, των εργαστηρίων, του δικαιώματος στη μόρφωση στα δημόσια σχολεία, του δικαιώματος στην εργασία, γονέων και εκπαιδευτικών λέμε ΟΧΙ, στην δουλική εργασία, τη λεγόμενη μαθητεία των αποφοίτων των ΕΠΑΛ
ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΦΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Μάιος 2016: Η σχολική χρονιά τελειώνει… με 3500 κενά σε εκπαιδευτικούς, στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας, με μέτρα που διαλύουν το ολοήμερο σχολείο, την ειδική αγωγή, το νηπιαγωγείο, τα γυμνάσια και τα λύκεια, με μέτρα που απολύουν χιλιάδες αναπληρωτές, εκπαιδευτικούς και υποβαθμίζουν μια σειρά από μαθήματα και ειδικότητες
Να, πώς θα είναι το σχολείο, το Σεπτέμβρη του 2016, αν δεν υπάρξει ανατροπή αυτών των πολιτικών για την Παιδεία.
Αυτό είναι, το «νέο» νηπιαγωγείο..