Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

N.ΣΑΡΑΝΤΗΣ: "Η Πολιτεία οφείλει να απαλλάξει άμεσα το Πάρκο Τρίτσης από χρέη του παρελθόντος"

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ –
ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ
Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης είναι ο μεγαλύτερος χώρος πρασίνου και περιπάτου στη Δυτική Αθήνα και σε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Η Αυτοδιοίκηση στην περιοχή μας έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια για την προστασία και για την ακεραιότητα του.
Καλούμε λοιπόν όλους να αντιληφθούν ότι το Πάρκο ούτε απεμπολείται ούτε κατακερματίζεται. Η ενότητα του χώρου και η ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτόν είναι η μεγάλη εγγύηση για την προστασία του και για την εκπλήρωση του σκοπού του.
Η χάραξη διαχωριστικών γραμμών και διοικητικών ορίων στο ..

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΑΝΤΙΤΕΤΑΝΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού συνεχίζοντας την
υλοποίηση στοχευμένων δράσεων προαγωγής υγείας για τους πολίτες πρόκειται να υλοποιήσει Αντιτετανικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους.
Ειδικότερα, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού σε συνεργασία με τη Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Αγίων Αναργύρων , τον Ιατρό Εργασίας και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος πρόκειται να πραγματοποιήσουν Αντιτετανικό Εμβολιασμό στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και των Τεχνικών Συνεργείων την..

Έρχονται 32.000 προσλήψεις ανέργων στους δήμους


Λίγες λεπτομέρειες μόνο απέμειναν για να εκδοθεί η προκήρυξη για τις 32.000 θέσεις εργασίας στους δήμους μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε. (αποτελούμενη τους κυρίους Πατούλη, Καφαντάρη, Μουράτογλου, Δανιηλίδη και Μπίρμπα) συναντήθηκε χτες το απόγευμα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου και συζήτησαν το σχετικό θέμα.
Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης δήλωσε πως «η αναπληρώτρια υπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η προκήρυξη για τις θέσεις θα εκδοθεί το επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου οι δήμοι να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν το προσωπικό εντός Απριλίου. Η δημόσια πρόσκληση για την κάλυψη..

Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών - To Πρόγραμμα

Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών - To Πρόγραμμα
Η ΚΕΔΕ και η Επιτροπή Ισότητας, την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Απριλίου, διοργανώνουν, στην Καβάλα, το Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών, με θέμα «Η Ισότητα στην Πόλη». Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ενώ χαιρετισμούς αναμένεται να απευθύνουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Ευρωβουλευτής - Μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γ. Παυλίδης, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, ο Πρόεδρος ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης..

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Aυτή η λαϊκή ρήση ταιριάζει στην ταχτική της Λαϊκής
Συσπείρωσης με την ταχτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια στο πρόβλημα των κατοίκων του Αττάλου .
Στα 3 ½ χρόνια ηρωικού αγώνα των κατοίκων του Αττάλου ,αντί να βοηθήσει ,στην αρχή τον λοιδόρησε ,λέγοντας πως νοιάζονται μόνο για τα σπιτάκια τους  και στην συνέχεια ,παρακολουθώντας τον από μακριά περιμένοντας στην γωνία να κάνουν κάποιο λάθος ή να αποτύχουν  ,για να πουν το συνηθισμένο τους μότο <<εμείς σας τα λέγαμε βγάλτε τα συμπεράσματά σας>>.
Στο ίδιο ύφος και η τελευταία τους ανακοίνωση-φαίνεται καθαρά πως δεν πήραν καν χαμπάρι ότι το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε κάτω από την πίεση των  300 περίπου  κατοίκων που 2 ημέρες πριν είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο ,για τα αιτήματά τους .Συνάντηση που εξελίχτηκε σε ολιγόωρη κατάληψη του Δημαρχείου.Πράγμα που είχε ..

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ορκίστηκε δημοτική σύμβουλος η Τζούλια Αθανασάκη


Ορκίστηκε δημοτική σύμβουλος η Τζούλια Αθανασάκη. Σιδεροκέφαλη!
Ορκίστηκε δημοτική σύμβουλος με την δημοτική κίνηση «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας», η Τζούλια Αθανασάκη.
Η Τζούλια, αγιοαναργυριώτισσα, μέλος του εκλεγμένου συντονιστικού της «Αλληλεγγύης», πρώην αναπληρώτρια στο ΔΣ του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου, ενεργή πολλά χρόνια στα τοπικά κινήματα που αναπτύσσονται στην πόλη μας, αντικαθιστά επάξια τη θέση και την προσφορά του συνοδοιπόρου και φίλου γιατρού ορθοπεδικού Δημήτρη Ζουλού στο Δημοτικό Συμβούλιο των Αγίων Αναργύρων..

Δράσεις για την ανακούφιση και υποστήριξή των Προσφύγων από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων -Καματερού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού  και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, με αίσθημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, σχεδιάζει δράσεις για την ανακούφιση και υποστήριξή τους. Σε μια εποχή όπου κάθε προσφορά βοήθειας είναι πολύτιμη, σας καλούμε να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή και σας ενημερώνουμε για τις δράσεις που σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε το προσεχές διάστημα:

23/3/16 - 1/4/16
Συγκέντρωση τυποποιημένων τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής
       Τυποποιημένα τρόφιμα: εμφιαλωμένο νερό, χυμοί, κονσέρβες, γάλατα μακράς διαρκείας, μπισκότα, κρουασάν, τσάι, ζάχαρη, φρυγανιές. 
       Είδη Ατομικής υγιεινής: Χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, σαπούνι χεριών, σαμπουάν, αφρόλουτρο, πάνες βρεφικές, σερβιέτες, απορρυπαντικά, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες.
Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται εργάσιμες ημέρες και ώρες..

Παρουσίαση βιβλίου: «Το Ταξίδι της Ελπίδας», της Μαρίας Τζιρίτα




Παρουσίαση βιβλίου: «Το Ταξίδι της Ελπίδας», της Μαρίας Τζιρίτα
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, το βιβλιοπωλείο Στίγκα και οι εκδόσεις Ψυχογιός, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Τζιρίτα, «Το ταξίδι της ελπίδας», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου» (Ηρώων Πολυτεχνείου 39, Άγιοι Ανάργυροι), την Τετάρτη 23 Μαρτίου και ώρα 19:00.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος, επικεφαλής νεολαίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Τετάρτη 23 Μαρτίου, 19:00
Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου»
(Ηρώων Πολυτεχνείου 39, Άγιοι Ανάργυροι)


 http://www.allhleggyi.gr

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων- Καματερού
Νίκος Σαράντης
και  το Δημοτικό Συμβούλιο
σας προσκαλούν να τιμήσετε
με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις
που έχουν προγραμματιστεί για τον εορτασμό
της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
 Πέμπτη 24  Μαρτίου 2016


-Σημαιοστολισμός της Πόλης μας.

-Εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία.

09:00
Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία με το Δήμο παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση “ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ” (αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, Αγίων Αναργύρων & Ν.Πλαστήρα).
 
Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

08:30 
Προσέλευση και παράταξη Σώματος Ελλήνων Προσκόπων  στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.
09:00
Προσέλευση Αντιπροσωπειών Μαθητών, Οδηγών, Προσκόπων, Συλλόγων με τις Σημαίες τους στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.
09:15
Προσέλευση Φιλαρμονικής στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων για  απόδοση τιμών.
09:30 
Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Εκπρόσωποι των Αρχών της Πόλης συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο και προσέρχονται στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.
10:00 
Δοξολογία.
10:20 
Μετάβαση του Ιερού Κλήρου στο Ηρώο ακολουθούμενου από τις πολιτικοστρατιωτικές αρχές.

10:30
Στο χώρο του Ηρώου:

-Επιμνημόσυνη δέηση.

-Εκφώνηση πανηγυρικού.

-Κατάθεση στεφάνων.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής.

-Εθνικός Ύμνος.

11:00
Παρέλαση μπροστά από το Δήμαρχο και τους επισήμους της μαθητικής νεολαίας, τοπικών συλλόγων, σωματείων κ.λπ.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Πέμπτη   24  Μαρτίου 2016


-Σημαιοστολισμός της Πόλης μας.

-Εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία.


Παρασκευή  25 Μαρτίου  2016
08:30 
Έπαρση Σημαίας στο χώρο του Ηρώου παρουσία Δημοτικής και Αστυνομικής αρχής.

09:30
Προσέλευση Αντιπροσωπειών Μαθητών και Συλλόγων με τις Σημαίες τους στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.


10:00 
Προσέλευση των φορέων στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

10:30 
Τέλεση Δοξολογίας.

11:00 
Μετάβαση του Ιερού Κλήρου στο Ηρώο ακολουθούμενου από τις πολιτικοστρατιωτικές αρχές.

11:00
Στο χώρο του Ηρώου:

-Επιμνημόσυνη δέηση.

-Εκφώνηση πανηγυρικού.

-Κατάθεση στεφάνων.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής.

-Εθνικός Ύμνος.

12:00 
Παρέλαση μπροστά από τη Δημοτική Αρχή και τους επισήμους της μαθητικής νεολαίας, τοπικών συλλόγων, σωματείων κ.λπ.

12:30
Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει εκδήλωση  από το Σύλλογο Πελοποννησίων Καματερού “Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ”  στην  πλατεία Δημοκρατίας. Σε περίπτωση κακοκαιρίας  η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 19:30 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο 'ΜΕΛΙΝΑ¨ (Λ.Φυλής 165, Καματερό).Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα και θα συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Τρία πτώματα σε προχωρημένη αποσύνθεση βρέθηκαν στους Αγίους Αναργύρους

Τρία πτώματα νεαρών ηλικίας 20-25 ετών σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, βρέθηκαν σε σπίτι στους Αγίους Αναργύρους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι περίοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την έντονη δυσοσμία που απέπνεε η εγκαταλελειμμένη οικία στην οδό Βύρωνος 7 στους Αγ. Αναργύρους και ειδοποίησαν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα.

Τα πτώματα δεν φέρουν σημάδια τραυματισμού. Κατά την εκτίμηση του ιατροδικαστή οι νεαροί είναι νεκροί για περισσότερο από έναν μήνα.

Πάντως, από την πρώτη εικόνα δεν είναι εμφανής η αιτία θανάτου. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στον χώρο που βρέθηκαν τα πτώματα δεν εντοπίστηκαν σύριγγες, που θα μπορούσε να εξηγήσει αυτό το μακάβριο εύρημα εάν επρόκειτο για τοξικομανείς.
Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη νεκροψία - νεκροτομή.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Άλλο ένα βήμα για την τελική έγκριση του σχεδίου για τα απορρίμματα της Αττικής

http://epoli.gr

 
Άλλο ένα βήμα για την τελική έγκριση του σχεδίου για τα απορρίμματα της Αττικής
Ύστερα από γόνιμη συζήτηση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ, ψήφισε σήμερα, με ευρύτατη πλειοψηφία, την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, σχετικά με τη δεύτερη αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων Αττικής, στην κατεύθυνση της πλήρους ευθυγράμμισής του με τον Εθνικό Σχεδιασμό. Το επικαιροποιημένο κείμενο έρχεται για δεύτερη φορά προς συζήτηση και έγκριση ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ (η πρώτη ήταν στις 28 Αυγούστου 2015), ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής Αττικής, καθώς αυτό δεν προβλέπεται από το νόμο. «Τη σημερινή διαδικασία δεν την προβλέπει ο νόμος. Την προβλέπει όμως η αρχή της συλλογικότητας κι εκείνη της ευρείας διαβούλευσης και της..

Τι αλλάζει στην "κινητικότητα" των Δημοσίων Υπαλλήλων

 
Τι αλλάζει στην κινητικότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων
Ανατροπές στο σύστημα "κινητικότητας" των υπαλλήλων στη Δημόσια Διοίκηση "φέρνει" νέο θεσμικό πλαίσιο, που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.Βασική καινοτομία του σχεδίου είναι η δυνατότητα κάθε υπαλλήλου Υπουργείου, Δημόσιας Υπηρεσίας, ΝΠΔΔ, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δήμου ή Περιφέρειας να έχει πρόσβαση στο σύνολο των θέσεων που θα καλύπτονται μέσω του προγράμματος.
Σε πρώτη φάση το νέο σύστημα προτείνεται να αφορά στην κάλυψη θέσεων εργασίας υπαλλήλων, ενώ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο σταδιακά να επεκταθεί και στην κάλυψη θέσεων προϊσταμένων εάν αρθούν οι υφιστάμενες ακαμψίες του συστήματος (µη δυνατότητα μετακίνησης σε άλλη υπηρεσία εάν ο προϊστάμενος δεν παραιτηθεί από τη θέση του).
Το προτεινόμενο πλαίσιο "κινητικότητας" τέθηκε σε προνομοθετική δημόσια διαβούλευση (προδιαβούλευση), προκειμένου πολίτες και οργανισμοί να καταθέσουν σχόλια και προτάσεις, οι οποίες αφού αξιολογηθούν θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο.
Οι κύριοι άξονες του νέου συστήματος είναι οι εξής:
- Η "κινητικότητα" μεταξύ φορέων του δημοσίου θα αφορά αποκλειστικά την κάλυψη κενής οργανικής θέσης ορισμένου κλάδου (μετάταξη) και θα έχει αμιγώς εθελούσιο χαρακτήρα. Προτείνεται χρονικό διάστημα ενός έτους ως προστάδιο της μετάταξης, στο τέλος του οποίου θα..

Δημοψηφίσματα για τον Καλλικράτη στους μεγάλους δήμους

Τοπικά δημοψηφίσματα για τον Καλλικράτη, τουλάχιστον στους
μεγάλους δήμους προκειμένου να εκφραστούν οι πολίτες, ζητάει με συνέντευξη του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΙΡΕΤΟΥ www.airetos.gr o πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. 
Σημειώνει δε, ότι θα πρέπει να συσταθεί ομάδα εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ, η οποία θα εξετάσει ποια ήταν τα θετικά και ποια τα αρνητικά του Καλλικράτη και όχι να μιλάμε απλά για κατάργηση του θεσμού. Αναγνωρίζει τέλος ότι οι όποιες αλλαγές, σκοντάφτουν στην έλλειψη πόρων, καθώς όπως έχει τονίσει και o Υπουργός..

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Στηρίζουμε αταλάντευτα τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων Αγ.Νικολάου και Αττάλου




ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ


Πριν από τέσσερα χρόνια κυρώθηκε η Πράξη Εφαρμογής(ΠΕ) των περιοχών Αγ. Νικολάου Νκαι Αττάλου, μετά από σχεδόν τριακονταετή καθυστέρηση. Και αντί η λήξη αυτής της εκκρεμότητας να σημάνει την απαρχή για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μέσω της βελτίωσης των υποδομών της περιοχής , άρχισε η ανησυχία για τα υπέρογκα ποσά που κλήθηκαν να πληρώσουν με τις Πράξεις Επιβολής Εισφορών που απέστειλε η Διοίκηση Σαράντη. 
Ανησυχία που εντάθηκε από τις μεθοδεύσεις ,την αναλγησία της Δημοτικής Αρχής και την ευθυνοφοβία του Δημάρχου που έσπευσε να ορίσει τιμή υπολογισμού την αντικειμενική αξία και δεν σήκωνε κουβέντα για εξώδικο συμβιβασμό με τιμή κατώτερη της αντικειμενικής.



Η δημοτική μας παράταξη από την πρώτη στιγμή πήρε ξεκάθαρη θέση:

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ EURONET 50/50 MAX


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων -Καματερού, έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση στη σχολική κοινότητα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, προγραμματίζει να υλοποιήσει το επιτυχημένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EURONET 50/50 MAX και να διαδώσει τη μεθοδολογία του προγράμματος στα δημοτικά σχολεία της περιοχής. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς και στο προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία εφαρμογής.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής με την Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού μέσω του Γραφείου Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής και Διαφάνειας συμμετείχε με εισήγηση στην τελική σχολική εκδήλωση του..

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ





την Τρίτη 15 Μαρτίου τα δύο επόμενα σεμινάρια

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας, του μαθητικού πληθυσμού και των διδασκόντων. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει σε  εξειδικευμένες προγράμματα συμβουλευτικής σε σχολεία του Δήμου μας σε συνεργασία είτε με τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είτε μετά από αιτήματα σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
Ειδικότερα, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου μας πρόκειται να συμμετάσχει στο σεμινάριο που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα Η συνεργασία του σχολείου με θεσμούς και φορείς για τη διαχείριση ειδικών εκπαιδευτικών (ή συναισθηματικών) αναγκών".  Η δράση θα υλοποιηθεί στο 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων. Η κα Οικονομοπούλου Αγγελική, Ψυχολόγος και Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού και η κα Πρεκετέ Ιωάννα , Κοινωνική..

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Αμέσως μόλις προέκυψε η εξέλιξη για τη δημιουργία χώρου
προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο Πάρκο Τρίτση , ζητήσαμε να συνεδριάσει έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθούν και να αποφασιστούν μέτρα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες-μετανάστες.
Τελικά το προσφυγικό-μεταναστευτικό συζητήθηκε ως τακτικό θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 8 Μαρτίου.

Στην τοποθέτηση μας προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τον ένοχο που προκαλεί πρόσφυγες και μετανάστες, που δεν είναι άλλος από το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη φτώχεια. Βασική αιτία του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας είναι η πολιτική που έχει διαμορφώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η λυκοσυμμαχία που στηρίζεται από  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Καλέσαμε το λαό της περιοχής μας να συνεχίζει τη συγκινητική αλληλεγγύη που επιδεικνύει όλο αυτό το διάστημα και να παλέψει για :

- Απευθείας, ασφαλής μεταφορά των προσφύγων - μεταναστών από τις χώρες..

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Για προσβλητική συμπεριφορά κατηγορεί το γ.γ. του ΥΠΕΣ η ΚΕΔΕ



Για προσβλητική συμπεριφορά κατηγορεί το γ.γ. του ΥΠΕΣ η ΚΕΔΕ

Για «επιχείρηση δυσφήμισης» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' Βαθμού, «προσβλητική συμπεριφορά» σε βάρος της και «υποκριτικές συμπεριφορές» στελεχών της Κυβέρνησης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και ο Πρόεδρος της Γιώργος Πατούλης, με αφορμή το περιεχόμενο της επιστολής τού Γενικού Γραμματέα τού Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, για τη θέση σε αργία του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, λόγω της φερόμενης εμπλοκής του στα "στημένα" του Ελληνικού ποδοσφαίρου του 2011 και τη "στάση" της ΚΕΔΕ στο θέμα.Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «σε αυτή την επιστολή, ο κ. Πουλάκης σκόπιμα:
Πρώτον, επιχειρεί παραπλανητικά να συνδέσει το αίτημα της..

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ σε σχολεία του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού


Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού σε συνεργασία με τη
Δεύτερη Υ.Π.Ε. Πειραιά και τη Μονάδα Υγείας Π.Ε.Δ.Υ. Αγίων Αναργύρων υλοποιούν προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας σε σχολεία του Δήμου, τα οποία αφορούν στον πληθυσμό της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
            Ειδικότερα  έχουν  ξεκινήσει να υλοποιούνται  τα ακόλουθα Προγράμματα Πρόληψης:
·                    Έλεγχος μυοσκελετικού συστήματος στους  μαθητές της Α΄ τάξης των  Γυμνασίων
·                    Προληπτική οδοντιατρική  στους μαθητές  της Β΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων
·                    Έλεγχος των ατομικών βιβλιαρίων υγείας των μαθητών για την εμβολιαστική τους κάλυψη
Επίσης στα Προγράμματα Προαγωγής Υγείας συμπεριλαμβάνονται ενημερωτικές ομιλίες με θέματα όπως “ Ενημέρωση για τις αλλαγές που επιφέρει η εφηβεία  στα κορίτσια”  σε τάξεις των Δημοτικών  Σχολείων.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής   και το Γραφείο Προαγωγής Υγείας του Δήμου μας..

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ομιλία Κουτσούμπα στο Καματερό την Κυριακή

Ρεπορτάζ: Καζαντζίδης Αλέξανδρος

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας θα μιλήσει την Κυριακή στην Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Αθήνας της ΚΟΑ του Περισσού με θέμα «Η παρέμβαση του ΚΚΕ στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών», στο Καματέρο.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 7.00 μ.μ., στο Καματερό, στον κινηματοθέατρο «Μελίνα» (Λεωφ. Φυλής 165), όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας  θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του 3ου Επιστημονικού Διεθνούς Συνεδρίου, που διοργανώνουν η ..

Νεκρός από πυροβόλο στους Αγίους Αναργύρους

Νεκρός με τραύματα από πυροβόλο όπλο, βρέθηκε το μεσημέρι
της Παρασκευής νεαρός άνδρας, σε προαύλιο χώρο νεοαναγειρόμενης οικοδομής στους Αγίους Αναργύρους.
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας, πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Αποικιοκρατική αντίληψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Πάρκο Τρίτση καταγγέλει ο Δήμαρχος Ιλίου

Τουλάχιστον ως έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας μπορεί
να χαρακτηρίσει κάποιος τη διακοπή των εργασιών για την εγκατάσταση των προσφύγων στο Πάρκο Τρίτση. Φυσικά αναφερόμαστε στα όσα δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος Ιλίου κ.Ζενέτος και τα οποία αν ισχύουν βαρύνουν την Κυβέρνηση και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 
 Η επιλογή του πάρκου Τρίτση έγινε με υπόδειξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μετά από ενήμερωσή μας», τόνισε ο δήμαρχος στον ΣΚΑΪ και προσέθεσε: «Ήρθε ο ΓΓ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Παπαδόπουλος και συνοδευόταν από μέλος της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που αμφισβητεί την ιδιοκτησία του χώρου αυτού στον οποίο θα στήνονταν σκηνές». Έτσι λοιπόν σήμερα το πρωί ο στρατός ..