Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ο Ν. Σαράντης νέος πρόεδρος της ΠΕΔΑ


Νίκος Σαράντης 
Νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), εξελέγη ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Νίκος Σαράντης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Νέος γενικός γραμματέας της ΠΕΔΑ, ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, ο οποίος παρέδωσε την σκυτάλη στο νέο πρόεδρο. 

Η σημερινή διαδικασία ουσιαστικά αποτελεί σκέλος της προγραμματικής συμφωνίας τριών

αυτοδιοικητικών παρατάξεων (προσκείμενες πολιτικά στο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς), για εναλλασσόμενο προεδρείο. Έπειτα από 20μηνη θητεία ο κ. Γκότσης αντικαθίσταται από τον κ. Σαράντη, ενώ μετά από 20 μήνες, καθήκοντα προέδρου θα αναλάβει ο δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης. 

Αντιπαραθέσεις 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον επικεφαλής της παράταξης των αιρετών που προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, να κάνει λόγο για «πραξικοπηματική διαδικασία», θυμίζοντας ότι από την πλευρά του έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Κατηγόρησε δε τα μέλη των τριών παρατάξεων [Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία (ΣΥΡΙΖΑ), Αυτοδιοικητικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ), Νέα Αυτοδιοίκηση (ανεξάρτητοι αιρετοί από το χώρο της Κεντροαριστεράς)], για «κομματοκρατική λογική».
«Νοιώθω ότι προκαλούμαι», απάντησε ο κ. Ιωακειμίδης (προεδρεύων της συνεδρίασης), σημειώνοντας ότι η διαδικασία «είναι υπόθεση των οργάνων, όχι των δικαστηρίων». «Τρεις παρατάξεις μπορέσαμε να συμφωνήσουμε καταλήγοντας σε εναλλασσόμενο προεδρείο, παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές μας», συμπλήρωσε και πρόσθεσε στη συνέχεια, «ούτε εγώ, ούτε ο Σαράντης ανήκουμε πλέον σε κάποιο κόμμα». 
«Θεωρώ επιτυχία το γεγονός ότι τρεις παρατάξεις συνεργαστήκαμε για την εκλογή του προεδρείου και καταλήξαμε σε ένα πρόγραμμα που νομίζω ανταποκρίθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε ο κ. Γκότσης. 
Με «καρφί» απάντησε ο κ. Σαράντης στον κ. Στεργίου, λέγοντας ότι «καλό είναι να μην μιλάνε κάποιοι για κομματοκρατία. Τουλάχιστον κάποιοι από εμάς δεν τρέχουμε πίσω από κάμποσα υπουργεία». 
Πρόκειται για την δεύτερη θητεία του κ. Σαράντη στη θέση του προέδρου της ΠΕΔΑ, μετά την περίοδο 2011 - 2014. 
Αποχώρησαν από την διαδικασία οι αιρετοί της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Από την ψηφοφορία απείχαν ο Παναγιώτης Τσουκαλάς, μέλος του ΔΣ με την Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) και ο Νίκος Σακούτης, μέλος της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας (πρόσκειται πλέον στην Λαϊκή Ενότητα).  

 http://www.efsyn.gr/arthro/o-n-sarantis-neos-proedros-tis-peda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου