Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ





την Τρίτη 15 Μαρτίου τα δύο επόμενα σεμινάρια

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας, του μαθητικού πληθυσμού και των διδασκόντων. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει σε  εξειδικευμένες προγράμματα συμβουλευτικής σε σχολεία του Δήμου μας σε συνεργασία είτε με τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είτε μετά από αιτήματα σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
Ειδικότερα, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου μας πρόκειται να συμμετάσχει στο σεμινάριο που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα Η συνεργασία του σχολείου με θεσμούς και φορείς για τη διαχείριση ειδικών εκπαιδευτικών (ή συναισθηματικών) αναγκών".  Η δράση θα υλοποιηθεί στο 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων. Η κα Οικονομοπούλου Αγγελική, Ψυχολόγος και Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού και η κα Πρεκετέ Ιωάννα , Κοινωνική..
Λειτουργός, θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο με την παρουσίαση: “Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού: Μια υποστηρικτική δομή που δρα και εξελίσσεται σε συνθήκες κρίσης".
 Επίσης, την ίδια ημέρα, το εξειδικευμένο προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας, η Κοινωνική Λειτουργός κα Τζανετή Κατερίνα και η παιδοψυχολόγος, κα Μακριδάκη Καλλιόπη θα πραγματοποιήσουν δράση συμβουλευτικής στους εκπαιδευτικούς του 7ου Δημοτικού Σχολείου  Καματερού , κατόπιν σχετικού αιτήματος της διεύθυνσης. Η παρέμβαση αυτή αφορά τις μορφές σχολικού εκφοβισμού , τους τρόπους διάγνωσης και αντιμετώπισής του.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής παραμένει δίπλα στον πολίτη και δείχνει ιδιαίτερη μέριμνα  στον μαθητικό πληθυσμό του Δήμου μας,  προσπαθώντας να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που ευνοούν τη συνεργασία και την αλληλεγγύη και αποκλείουν παρεκκλίνουσες  συμπεριφορές..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου