Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Αμέσως μόλις προέκυψε η εξέλιξη για τη δημιουργία χώρου
προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο Πάρκο Τρίτση , ζητήσαμε να συνεδριάσει έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθούν και να αποφασιστούν μέτρα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες-μετανάστες.
Τελικά το προσφυγικό-μεταναστευτικό συζητήθηκε ως τακτικό θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 8 Μαρτίου.

Στην τοποθέτηση μας προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τον ένοχο που προκαλεί πρόσφυγες και μετανάστες, που δεν είναι άλλος από το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη φτώχεια. Βασική αιτία του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας είναι η πολιτική που έχει διαμορφώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η λυκοσυμμαχία που στηρίζεται από  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Καλέσαμε το λαό της περιοχής μας να συνεχίζει τη συγκινητική αλληλεγγύη που επιδεικνύει όλο αυτό το διάστημα και να παλέψει για :

- Απευθείας, ασφαλής μεταφορά των προσφύγων - μεταναστών από τις χώρες..
πρώτης υποδοχής στις χώρες τελικού προορισμού τους.

-Αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

-Πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Γενεύης και του Διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες.

-Δημιουργία δημόσιων, αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής χωρίς εμπλοκή ΜΚΟ

-Απομόνωση των φασιστών της Χρυσής Αυγής που στοχοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες

-Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.

-Καμία συμμετοχή ή εμπλοκή της Ελλάδας, καμία διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που, ανάμεσα στα πολλά δεινά για τους λαούς, ευθύνονται για τους χιλιάδες πρόσφυγες και ξεριζωμένους. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου