Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, Ν. ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΤΟΝ ΑΣΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Επιστολή για το κρίσιμο θέμα της συντήρησης του πάρκου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
έστειλε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης προς τον Πρόεδρο του ΑΣΔΑ, Ανδρέα Παχατουρίδη.
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
“Κύριε Πρόεδρε, ...
Αναφορικά με το κρίσιμο για τη Δυτική Αθήνα ζήτημα της συντήρησης του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης και μετά την επιστολή του αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΕΝ κ. Τσιρώνη αλλά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου για το ίδιο θέμα σας γνωστοποιούμε τη δική μας θέση για τη διαχείριση του Πάρκου.
Θεωρούμε ότι ισχύει πλήρως η ομόφωνη θέση της Αυτοδιοίκησης να περάσει η αρμοδιότητα διαχείρισης του Πάρκου στον ΑΣΔΑ μαζί με τα απαραίτητα κονδύλια για τη συντήρηση του.
Καλούμε λοιπόν τον αναπληρωτή Υπουργό να διαθέσει τα χρήματα που απαιτούνται. καταρχήν για τα υφιστάμενα χρέη του Πάρκου που έχουν εξελιχθεί σε μια θηλιά που απειλεί την επιβίωση του.
Ο ΑΣΔΑ από την πλευρά του πρέπει να εκπονήσει άμεσα σχέδιο για τη διαχείριση του Πάρκου στο οποίο να προβλέπεται κρατική χρηματοδότηση αλλά και όροι οικονομικής βιωσιμότητας του Πάρκου χωρίς την εμπορευματοποίηση του.
Το μείζον πρόβλημα του Πάρκου σήμερα δεν είναι οι λειτουργικές δαπάνες για τη συντήρηση του αλλά τα συσσωρευμένα χρέη του προηγούμενου Φορέα διαχείρισης. Εφόσον λυθεί αυτό το πρόβλημα από το αρμόδιο και υπεύθυνο για τον προηγούμενο Φορέα Διαχείρισης Υπουργείο, η Αυτοδιοίκηση της περιοχής σε Πρώτο και Δεύτερο Βαθμό μπορεί να το συντηρήσει και να το προστατεύσει.
Σε κάθε περίπτωση, αυτονόητα ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού ως όμορος με το Πάρκο Δήμος, θα έχει συμμετοχή σε όποια λύση συλλογικά επιλέξουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου