Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Παρέμβαση της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αττάλου-Αγ.Νικολάου και πορεία στο Δημαρχείο



IMG_1262
Πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αττάλου – Αγ.Νικολάου, Καματερού,  μετά τη μαζική συνέλευση της Κυριακής 26/4, με περισσότερα από 260 άτομα, παρέστει δυναμικά στο Νέο Δημαρχείο για να διαμαρτυθεί στη Διοίκηση του Δήμου και συνέχισε με διαδήλωση προς το Παλαιό Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων όπου και κρέμασε πανό με τα αιτήματά της.
Οι κάτοικοι του Καματερού ταλαιπωρούνται περισσότερο από δυόμιση χρόνια με τις οφειλές-χαράτσια που επέφερε η καθυστερημένη 27 χρόνια(!) Πράξη Εφαρμογής για την ένταξη..

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Νίκος Σαράντης: «Αναγκαίο κακό» η διαχείριση των διαθεσίμων από την ΤτΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ –
ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ 

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
Η υποχρεωτική κατάθεση των διαθεσίμων των ΟΤΑ σε λογαριασμούς διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδας είναι αναμφισβήτητα μια μη ευνοϊκή  εξέλιξη για τους Δήμους. Δικαιολογημένα προκαλεί φόβους για την εκτέλεση των Προϋπολογισμών μας και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών μας.

Θεωρώ όμως ότι πρέπει να δούμε την απόφαση αυτή της κυβέρνησης μέσα στο πλαίσιο των συνολικών αναγκών της χώρας..

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Εμβολιασμός δένδρων»


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα 25 Απριλίου από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου μας στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, η ημερίδα με θέμα «Εμβολιασμός δένδρων».
Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη. Στην αρχή στο κτίριο της ομάδας εθελοντών του Δήμου μας «Δ.Ρ.Α.Σ.Η.»    έγινε ομιλία και προβολή βίντεο με μαθήματα εμβολιασμού απο το «ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ» με συντονιστή και ομιλητή τον κ. Θανάση Σαμόλη και στη συνέχεια από έμπειρους  εμβολιαστές έγινε επι τόπου επίδειξη στα δέντρα

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Βραδινή εκδήλωση με ζωντανή μουσική αφιερωμένη στην Πρωτομαγιά

protomagia_allhleggyi

Αυτό το Σάββατο, από τις 20:00 και μετά θα είμαστε στον όμορφο «Πευκώνα».
Θα τιμήσουμε την επέτειο των αγώνων της Πρωτομαγιάς με κουβέντα και παράλληλες προβολές, ενώ θα συνεχίσουμε γιορτάζοντας, με ζωντανή μουσική, ευεργετικό ποτό και επαρκή μεζέ.

*Το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιήσουμε και την αναβληθείσα κλήρωση.
Σας περιμένουμε όλους και όλες
Σάββατο 25/4
Πευκώνας, 20:00

Κάλεσμα στους κατοίκους Αττάλου - Αγ. Νικολάου σε συνέλευση

Η Ανοιχτή Συνέλευση των περιοχών «Άτταλος» και «Άγιος Νικόλαος» του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, καλεί την Κυριακή 26 του Απρίλη 2015 και ώρα 11 π.μ. στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα φοροεισπρακτική επιδρομή της δημοτικής αρχής του κ. Σαράντη. Ο επίπονος, επίμονος και συνεχής αγώνας τους βρίσκεται σε αποφασιστική καμπή και η συμμετοχή όλων επιβάλλεται να είναι όσο το δυνατόν πιο μαζική.
Η πρόσκληση τους:

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ του Πάρκου Τρίτση

Το  Δίκτυο Εθελοντών του Πάρκου Τρίτση   σας καλεί σε εθελοντική δράση καθαρισμού στο Πάρκο Τρίτση , την Κυριακή 26 Απριλίου στα πλαίσια της Δράσης Let's do it. Η συνάντηση θα γίνει στο χώρο του Δικτύου Εθελον
τών του Πάρκου στο Natura shop, 10:00 π.μ. H συμμετοχή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Όλοι εμείς μπορούμε να παρέμβουμε και να συμβάλουμε στη διατήρηση του Πάρκου σαν ένα σημείο πραγματικής περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης και μία όαση πρασίνου και άγριας ζωής εντός της Αττικής.

Την εκδήλωση συμμετέχουν και στηρίζουν επίσης:

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Οι ρυθμίσεις για τους δήμους στο ν/σ του ΥΠΕΣΔΑ


Μέχρι τέλος Απριλίου αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιου του υπουργείου Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης που ανοίγει το δρόμο για τις 15.000 κοστολογημένες και προϋπολογισμένες προσλήψεις στο δημόσιο. Ειδικότερα προβλέπει την επιστροφή των 3.900 απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων σε καθεστώς διαθεσιμότητας καθώς και προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Παιδείας, την Αυτοδιοίκηση και τους Ελεγκτικούς ..

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Πρόσληψη 32.433 ανέργων στους Δήμους: 29 ερωτήσεις - απαντήσεις

Πρόσληψη 32.433 ανέργων στους Δήμους: 29 ερωτήσεις - απαντήσεις
"Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής για να δικαιούμαι να κάνω αίτηση στο Πρόγραμμα;", "Θέλω να συμμετέχω στο Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα. Τι πρέπει να κάνω;", "Πώς θα υποβάλω την ηλεκτρονική αίτηση;", "Πόσες ειδικότητες μπορώ να επιλέξω;", "Εάν παρακολουθώ ή προτίθεμαι να παρακολουθήσω επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης του ΟΑΕΔ, έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω στο Πρόγραμμα;", "Πώς θα δω τα αποτελέσματα στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων;" είναι 6 από τις 29 συνηθέστερες ερωτήσεις - απορίες των ανέργων, επιθυμούντων να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του..

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Απ’ τον Πυθαγόρα στο κλαβιέ του πιάνου

Η Ακαδημία Πολιτών Αγίων Αναργύρων Καματερού 
Σας καλεί την Τετάρτη, 22 Απριλίου, ώρα 7 μμ σε διάλεξη 

με Θέμα: Απ’ τον Πυθαγόρα στο κλαβιέ του πιάνου. 

Εισηγητής: Νίκος Ανδρουλακάκης, μουσικομαθηματικός. 

Τόπος διάλεξης: Παλαιό Δημαρχείο, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (απέναντι από τον Ι, Ν. Αγίων Αναργύρων) 

Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για μας 

Η Συντονιστική Ομάδα της Ακαδημίας

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ενημερωτική έκδοση της «Ανυπότακτης Πόλης»

Κυκλοφορεί το 1ο φύλλο της περιοδικής έκδοσης της «Ανυπότακτης Πόλης».
Εδώ μπορείτε να το διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή (πατώντας πάνω στο πρωτοσέλιδο).
Δημοσιεύεται επίσης το κύριο άρθρο της εφημερίδας Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Πέρασε ένας χρόνος, περίπου, όπου οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στον δήμο μας, δημιουργώντας την «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ», παρεμβαίνουν με πιο οργανωμένο τρόπο στα τοπικά δρώμενα – κι όχι μόνο.

32.433 θέσεις απασχόλησης στους Δήμους [Η προκήρυξη]



32.433 θέσεις απασχόλησης στους Δήμους [Η προκήρυξη]

Στη δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε μηνών στους Δήμους της Χώρας, αφορά η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση, που εκδόθηκε, σήμερα, για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ. ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από τις 10 π.μ. τη Μεγάλη Δευτέρα 6-4-2015 και λήγει στις 12 μ.μ. τη Δευτέρα..