Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό 2015 : Ανοχύρωτη Πόλη …με την πρώτη μπόρα



241020141135
Είναι σοκαριστικό να σκέφτεσε ότι βρίσκεσε σε μια Ευρωπαϊκή Μεγαλούπολη εν έτει 2015 και με την πρώτη δυνατή μπόρα οι γείτονές σου, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, να έρχονται αντιμέτωποι με εκατοντάδες κυβικά λασπόνερου που αγγίζουν σε ύψος τα 2μ., αποκλεισμένοι, με την περιουσία τους κατεστραμένη και με το φόβο για την απειλή της ζωής να τους περιστοιχίζει.
Μοιάζουν λίγο υπερβολικά όλα αυτά, αλλά δυστυχώς εάν δείτε τις ..

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ



                                                     


Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού εγκαινίασε στο Α΄ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας.

Πρόκειται για μια νέα δημοτική δομή που σκοπό έχει την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας και ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνονται βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης κατά την ομιλία του τόνισε τη σημασία της πρόληψης για τους δημότες πριν φτάσουν στη θεραπεία μιας νόσου κάνοντας μια συνοπτική αλλά..

Βυζαντινό Ορατόριο «Από το Πάθος στην Ανάσταση»

Η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου και ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού συνδιοργανώνουν μουσική εκδήλωση όπου θα ψάλει ο κ. Δημήτριος Καλομοίρης και οι χορωδοί της ομώνυμης Βυζαντινής Χορωδίας.

Το Βυζαντινό Ορατόριο «Από το Πάθος στην Ανάσταση» θα παρουσιαστεί στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων του Δήμου Αγ. Αναργύρων, την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ



Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού διευρύνοντας το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Συνοχής, το οποίο υποστηρίζεται από τις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, του Κοινωνικού Ιατρείου, της δράσης της διάθεσης προϊόντων χωρίς Μεσάζοντες, ξεκίνησε τη λειτουργία του Κοινωνικού Ανταλλακτήριου.

Κοινή συμπόρευση αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του συνδυασμού «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας»


nea epoxh allileggyh
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες στην Γενική Συνέλευση του συνδυασμού «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας».
Οι δύο παρατάξεις, η «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας» με επικεφαλή το Γιώργο Κομματά και η «Νέα Εποχή» με επικεφαλή το Σταύρο Νικητόπουλο, μετά τη μεγάλη εκλογική επιτυχία του Μαϊου και την έως τα σήμερα εξαιρετική κοινή διαδρομή τους από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο των Αγίων Αναργύρων – Καματερού, αλλά και από τις κοινές ..

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πολλά ερωτηματικά...

αναδημοσίευση από το 


 

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από τη δημοσίευση στο Facebook του Νίκου Σπυρόπουλου προγραμματισμένου Park Festival το οποίο δηλώνει ότι θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 28 Ιουνίου.
Το φεστιβάλ δηλώνεται ότι διοργανώνεται μαζί με το Πολιτιστικό Κέντρο (μιας και σε αυτό βρίσκεται ο Νίκος Σπυρόπουλος) - η παρένθεση είναι δική του.
Σε ερώτηση της εκπροσώπου της Ανυπότακτης Πόλης Βίκυς Βασιλάτου στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 23ης Μαρτίου, αν αυτή η κοινοποίηση στηρίζεται σε απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας η απάντηση..

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Το bullying school και η Αυτοδιοίκηση

Η αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη η οποία ήταν ως φαίνεται
αποτέλεσμα bullying δημιούργησε ερωτήματα σε αρκετούς αναγνώστες οι οποίοι ρωτούν για το ρόλο των Δήμων. 
 Οι Δήμοι επιχειρούν στα πλαίσια των δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής που εφαρμόζουν και αγγίζουν θέματα που αφορούν την Κοινωνία όπως ο ρατσισμός αλλά και η βία στα σχολεία.
 Εδώ λοιπόν περισσότερο παρά ποτέ προβάλει επιτακτικά η ανάγκη το συντομότερο δυνατό να επαναπροσληφθούν οι σχολικοί φύλακες οι οποίοι λειτουργούσαν αποτρεπτικά στην εκδήλωση φαινομένων βίας στα σχολεία. 
Επίσης η σύνδεση των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων όλων των..

Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων της δημοτικής κίνησης «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας», Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό



copy-solidarity_logo_375x125_cut_bottom.jpg
Σας ενημερώνουμε οτι την Τετάρτη 18/3 και ώρα 18.30, θα πραγματοποιηθεί 
Γενική Συνέλευση 
των μελών και φίλων της δημοτικής κίνησης «Αλληλεγγύη,
 η δύναμή μας», Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, στο Ά ΚΑΠΗ Αγ.Αναργύρων 
(Νικολάου Πλαστήρα, δίπλα στη ΔΕΗ).


Στη ρύθμιση των 100 δόσεων και οι οφειλές προς τους δήμους

Και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους θα
συμπεριληφθούν στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο, ώστε να μπορεί ο πολίτης να τις εξοφλήσει με δόσεις.
 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκος Βούτσης, ύστερα από συνεννόηση με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη, προωθεί διάταξη για την αποπληρωμή με διευκολύνσεις των οφειλών πολιτών προς τους ..

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Η Ανυπότακτη Πόλη ζήτησε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο γιά την απόλυση εργαζομένης


  ΑΙΤΗΜΑ  ΓΙΑ  ΕΚΤΑΚΤΟ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                           ΤΗΣ  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ  ΠΟΛΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Κο ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗ

Αιτούμαστε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την απόλυση της  κας Πανάγου .
Άμεσα μέτρα για σταμάτημα της απόλυσης .
Επανέλεγχο της όλης διαδικασίας  που ακολουθήθηκε ,μετά..

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Στην ΚΕΔΕ αντιπροσωπεία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής - Τι ζήτησαν

Στην ΚΕΔΕ αντιπροσωπεία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής - Τι ζήτησαν
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Διοίκησης Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, αποτελούμενη από τους Β. Πετρόπουλο, Γ. Δασκαλάκη και Σ. Λιβέρη, με αντικείμενο τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες των Δήμων. Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου κατέθεσαν στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ αιτήματα, που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις και τη λειτουργία των Δήμων. 
Ειδικότερα ζήτησαν:
- Να καταργηθούν όλες οι μορφές των ελαστικών σχέσεων ..

«Τα 4 πόδια του τραπεζιού» του Ι. Καμπανέλλη, από τη Θεατρική Σκηνή ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

Κάθε Σάββατο και Κυριακή η αυλαία ανοίγει στις 9:00 μ.μ.!
Για μια ακόμη χρονιά η θεατρική σκηνή Εκτός Σχεδίου μας περιμένει στο φιλόξενο χώρο των εργατικών κατοικιών Γεροβουνού, στο Καματερό. Φέτος μας υποδέχεται με το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη: «Τα 4 πόδια του τραπεζιού».
«Έντεκα χρόνια γεμάτα θέατρο, με σημαντικά έργα του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου. Έντεκα χρόνια προσπαθούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας στον λαϊκό πολιτισμό, στην προοπτική που θέλουμε ν’ ανοίξει για το λαό μας που για ν’ ανοίξει δεν χρειάζεται μόνο θέατρο αλλά και συμμετοχή σε αγώνες..

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όπως και κάθε άλλη μέρα διεκδικούμε αλλαγή της ζωής μας

«Πριν από τα μάτια μου ήσουν φως, πριν από τον Έρωτα Έρωτας, κι όταν σε πήρε το φιλί Γυναίκα.» 
 Οδυσσέας Ελύτης

feminist_symbol_2_450
Γυναίκα ….πλάσμα υπέροχο, αέρινο, θεσπέσιο. Μοιάζει με τη θάλασσα, που χωρά μέσα της ένα ολόκληρο κόσμο. Ένας ολόκληρος κόσμος γεννιέται, όταν γεννιέται ένα παιδί. Η θάλασσα μέσα της κρύβει ένα ολόκληρο κόσμο. Πλάσματα εξαίσια, αλλά και τρομερά.
Οι τρεις ουσιαστικές πλευρές της είναι η καλοσύνη της που τρέφει και συντηρεί, το πάθος, ο οργιαστικός της συναισθηματισμός και τέλος το σκοτάδι, τα ολοσκότεινα βάθη της.
Είναι η μητέρα,  η σύζυγος, η αδελφή, η φίλη, η συνάδελφος.  Το..