Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα



Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίων

Αναργύρων-Καματερού την 1/12/2015 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2016 και το τεχνικό πρόγραμμα. Και στα δυο αυτά κείμενα αποτυπώνεται η πλήρης εναρμόνιση της δημοτικής αρχής με τη σαφή οδηγία που έχει δώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον Ιούνη μέσω εγκυκλίου για την ανάγκη άσκησης  περιοριστικής πολιτικής με υποχρέωση συγκράτησης στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα. Είναι η λογική που οδηγεί στον τραπεζικό δανεισμό για να επιτευχθούν ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί.

Τα κροκοδείλια δάκρυα της διοίκησης του δήμου για την …άπονη κεντρική εξουσία δεν πείθουν πια κανένα, τη στιγμή που η διοίκηση στηρίζει πολιτικά τη σημερινή κυβέρνηση και τον περασμένο Απρίλη έσπευσε, με τη συμφωνία της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ,  να μεταφέρει τα αποθεματικά του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας  για να «σωθεί η χώρα». Είναι διαχρονικά στρατευμένη στην..
εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στην τοπική διοίκηση.
Η επίσημη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αλληλεγγύη» απείχε από τη ψηφοφορία για το τεχνικό πρόγραμμα και καταψήφισε τον προϋπολογισμό χαρακτηρίζοντας τον «μη αναπτυξιακό».  Με άλλα λόγια, συμφωνία με τη διοίκηση στην ασκούμενη πολιτική και αντιπολίτευση για τα μάτια του κόσμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, ο συνδυασμός του ΚΚΕ,  καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα. Προβάλλει και καλεί το λαό να παλέψει για:

-Πλήρη κρατική χρηματοδότηση για τις περιφέρειες και τους δήμους με αύξηση της φορολόγησης στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο και την εκκλησιαστική περιουσία.

-Κατάργηση της απαγόρευσης προσλήψεων και πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη δουλειά και πλήρη δικαιώματα, με έμφαση στις κοινωνικές δομές.

-Εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών και ανάπτυξη νέων, με σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες για όλους.

-Καμία εμπλοκή ιδιωτών, ΜΚΟ, και ΚΟΙΝΣΕΠ σε υπηρεσίες και αρμοδιότητες των δήμων.

-Γενναία χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για σχολική στέγη, αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, αξιοποίηση και διασφάλιση ελεύθερων χώρων.

-Μείωση ανταποδοτικών τελών με ουσιαστική ελάφρυνση για τους εργαζόμενους, ανέργους και μικρούς ΕΒΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου