Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ξεψύχησε στο σημείο-«καρμανιόλα» των Αγίων Αναργύρων

της Έλενας Καραθάνου

Η άτυχη 18χρονη στάθηκε αρκετά κοντά στις γραμμές, στις
οποίες δεν υπάρχει ούτε μπάρα ούτε σηματοδότης που να προειδοποιεί τους περαστικούς πότε περνάει η αμαξοστοιχία 

Μπροστά στα μάτια της μητέρας της και της θείας της έχασε τη ζωή της η 18χρονη κοπέλα που τη χτύπησε το τρένο το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Τρεις Γέφυρες, στους Αγίους Αναργύρους. «Έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι διερχόμενοι από αυτό το σημείο. Ούτε μπάρες δεν υπάρχουν για να κλείνει το σημείο όταν περνούν τα τρένα. Οι πολίτες είναι απροστάτευτοι», λένε οργισμένοι κάτοικοι της περιοχής που για άλλη μια φορά είδαν να χύνεται ανθρώπινο αίμα στις γραμμές του τρένου εξαιτίας της ανευθυνότητας ορισμένων συμπολιτών μας.
Ένας μαθητής του ΕΠΑΛ ήταν το τελευταίο θύμα που έχασε τη..

ζωή του στο ίδιο σημείο την ώρα που περνούσε τις γραμμές του τρένου για να πάει στο σχολείο. Ούτε τότε ακούστηκαν οι φωνές των οργισμένων κατοίκων της περιοχής που είχαν προειδοποιήσει για σωρεία νεκρών.
Την ίδια ώρα, απαρηγόρητοι είναι οι γονείς της 18χρονης Πάολας που προχθές το απόγευμα είδαν για τελευταία φορά την κόρη τους, όταν η ίδια μαζί με τη μητέρα της και τη θεία της πήγαν στο σούπερ μάρκετ για να κάνουν τα ψώνια της εβδομάδας.  Η νεαρή κοπέλα, στεκόταν δίπλα από τις γραμμές του τρένου όταν παρασύρθηκε από την αμαξοστοιχία, μπροστά στα μάτια της μητέρας της και της θείας της. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως οι δυνάμεις της, δεν την βοήθησαν να κρατηθεί στη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της.    

Το απόγευμα της Παρασκευής, η νεαρή κοπέλα που ζούσε στην περιοχή, βγήκε από το σπίτι της μαζί με τη μητέρα και τη θεία της, για να κάνουν τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Κατά την επιστροφή, όταν έφτασαν στις γραμμές του τρένου, πιθανότατα στάθηκε αρκετά κοντά στις γραμμές, στις οποίες δεν υπάρχει ούτε μπάρα ούτε σηματοδότης που να προειδοποιεί τους περαστικούς πότε περνάει η αμαξοστοιχία.

 Δυστυχώς, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, η νεαρή κοπέλα, προφανώς για να πάει το συντομότερο στο σπίτι της, δεν ανέβηκε στην πεζογέφυρα που βρίσκεται στην περιοχή αλλά προτίμησε να περάσει από τις γραμμές, όπως κάνουν οι περισσότεροι διερχόμενοι που περνούν από το σημείο. Άλλωστε, όπως αποκαλύπτουν οι κάτοικοι της περιοχής στο protothema.gr  οι περισσότεροι από αυτούς, αναγκάζονται να περάσουν στην απέναντι πλευρά διασχίζοντας τις γραμμές του τρένου, επειδή η πεζογέφυρα δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές. Η πρόχειρη πεζογέφυρα που δημιουργήθηκε από τον ΟΣΕ πριν από περίπου 8 χρόνια δεν διαθέτει προστατευτική μπάρα, ούτε ασανσέρ για να προστατεύσει τους διερχόμενους από τις καιρικές συνθήκες ή να εξυπηρετήσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και μανάδες που μεταφέρουν με τα καροτσάκια τα παιδιά τους αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν την πεζογέφυρα με τα 120 σκαλοπάτια.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη κοπέλα που βρέθηκε χθες το απόγευμα στο σημείο αυτό, φαίνεται πως στάθηκε αρκετά κοντά στις γραμμές του τρένου, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τον δυνατό αέρα που δημιουργήθηκε από την αυξημένη ταχύτητα  του τρένου. Μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» όπου διασωληνώθηκε, όμως εξέπνευσε κατά τη διακομιδή της στο Γενικό Κρατικό.


 http://www.protothema.gr/greece/article/531574/xepsuhise-i-18hroni-pou-tin-paresure-to-treno-stous-agious-anargurous-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου