Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ


Με απόφαση της πλειοψηφίας της επιτροπής
πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού στις 17/11 καλούνται οι καθαρίστριες των σχολείων να υπογράψουν αναδρομικά από 1/9 συμβάσεις με μείωση 10%. Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισε και κατάγγειλε την απόφαση. Τόνισε ότι στις σημερινές συνθήκες είναι προκλητικό να γίνεται  μείωση 10% σε ένα κομμάτι εργαζομένων που δουλεύει σε πολύ δύσκολες συνθήκες έναντι πενιχρού εισοδήματος και συμπλήρωσε ότι η επιτροπή δεν πρέπει να προχωρήσει σε αποδοχή της μείωσης  αλλά μαζί με τις καθαρίστριες  να διεκδικήσει να.. υπογραφούν οι συμβάσεις χωρίς μείωση.
Με την αυτή την προκλητική  απόφαση η διοίκηση του κ. Σαράντη ευθυγραμμίζεται πλήρως με την απόφαση της κυβέρνησης η οποία μείωσε κατά 10% την επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές. Είναι συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής της και του ρόλου του της ως υπερασπιστή των αντεργατικών αποφάσεων των κυβερνήσεων διαχρονικά.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η δημοτική αρχή με θρασύτητα διαδίδει ότι η ίδια απόφαση λαμβάνεται και στους δήμους που ασκεί διοίκηση η Λαϊκή Συσπείρωση. Να «ενημερώσουμε» λοιπόν τη δημοτική αρχή ότι οι κομμουνιστές δήμαρχοι αντιμετωπίζουν τις καθαρίστριες και συνολικά τους εργαζομένους ως συμμάχους για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών. Για αυτό δεν έχουν προχωρήσει σε καμία τέτοια απόφαση, έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις χωρίς μείωση αποδοχών και έχουν καλέσει τις καθαρίστριες σε αγωνιστική επαγρύπνηση.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί σημαντικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας τη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα της υγιεινής και της καθαριότητας στο Δημόσιο Σχολείο, καθήκον  που υπηρετούν με συνέπεια και σοβαρότητα οι συγκεκριμένες εργαζόμενες,  με το φιλότιμο και την αυταπάρνηση των οποίων τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά. Η μόνιμη λύση είναι η μονιμοποίησή τους, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Οι καθαρίστριες των σχολείων πρέπει να πουν όχι στην προσπάθεια, φτάνοντας στο παρά πέντε, να μειώσουν τις απαιτήσεις τους, να σκύψουν το κεφάλι. Τις καλούμε να συσπειρωθούν στο Σωματείο τους, να απαιτήσουν υπογραφή συμβάσεων χωρίς καμία μείωση, να διεκδικήσουν σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου