Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ακαδημία Πολιτών Αγίων Αναργύρων Καματερού




Σκοπός: 


 Η Ακαδημία  Πολιτών Αγίων Αναργύρων-Καματερού είναι ένα πνευματικό Σωματείο, το οποίο φιλοδοξεί, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, να πλουτίσει τις γνώσεις μας, αλλά κυρίως αποβλέπει να μας  απομακρύνει από την τηλεόραση, να μας φέρει ξανά σε επαφή και επικοινωνία μεταξύ μας  και να μας θυμίσει ότι ζωή υπάρχει και στο διάβασμα και στην ανταλλαγή δικών μας  απόψεων, εν ολίγοις η Ακαδημία επιθυμεί να μας θυμίσει ότι ζωή υπάρχει και εκτός τηλεόρασης.

Ίδρυση – Ιδρυτικά στελέχη:  
 Για την ίδρυση αυτού του Πνευματικού Σωματείου συνεργαστήκαμε εκπαιδευτικοί του Δήμου μας και γονείς από την Ένωση Γονέων.  Έτσι στα ιδρυτικά στελέχη περιλαμβάνονται από την πλευρά της Ένωσης: ο Μανόλης Πούλιος, Πρόεδρος, η Στρατούλα Παπακωνσταντινοπούλου, Γραμματέας και ο Χρήστος Τζουμανέκας μέλος ΔΣ. Από την πλευρά των καθηγητών είναι: ο Δημήτρης Τσιμπουράκης, μαθηματικός, αρχιτέκτων και συγγραφέας, η Έλλη Παϊσοπούλου, φιλόλογος, η Χρύσα  Χρονοπούλου, φιλόλογος, συγγραφέας.
 Όλοι εμείς αποτελούμε το ιδρυτικό όργανο της Ακαδημίας, αλλά και ως μέλη της οργανωτικής ομάδας έχουμε και την ευθύνη των εργασιών της. Είμαστε όλοι εθελοντές και λειτουργούμε την Ακαδημία, σύμφωνα με τους πνευματικούς και τους κοινωνικούς στόχους που έχουμε θέσει.


Η Ακαδημία Πολιτών Αγίων Αναργύρων-Καματερού από ιδρύσεώς της στεγάστηκε στο καταστατικό της Ένωσης Γονέων του Δήμου μας και οι διαλέξεις, που πραγματοποιεί από τον Απρίλιο του 2012 ως σήμερα, ακολουθούν τα σχολικά έτη.


Η Ακαδημία επίσης τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού και οι εισηγήσεις-διαλέξεις γίνονται στο παλιό Δημαρχείο και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μία ή δύο φορές τον μήνα, ημέρα Τετάρτη στις 7 μμ.



Στο χρονικό αυτό διάστημα πραγματοποιήθηκαν πενήντα εννέα (59) διαλέξεις. Μέσα από τις διαλέξεις αυτές η Ακαδημία πέτυχε τον σκοπό της. Μας έδωσε ό,τι μας υποσχέθηκε. Αφενός πλουτίσαμε τον γνωστικό μας ορίζοντα, αφετέρου βρεθήκαμε πιο μακριά από την τηλεόραση και πιο κοντά μεταξύ μας. Ξεφύγαμε για λίγο από την εικονική πραγματικότητα και ξαναείδαμε τον συνάνθρωπο. Ανταλλάξαμε γνώσεις, γνώμες, απόψεις, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, αλλά γνώρισε ο ένας τον άλλον καλύτερα.



Για την επιτυχία βέβαια αυτού του στόχου βοήθησαν πολλοί, τους οποίους η Ακαδημία οφείλει να ευχαριστήσει.


1.      Τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-καματερού, κ. Νίκο Σαράντη, και τους Προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ζήση Πότση και κ. Γιάννη Κουτελιέρη, που μας παραχώρησαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση των διαλέξεων.


2.      Τον Πρόεδρο της ΓΑΙΑ, κ. Διονύση Δημάκο,  για την οικονομική χορηγία και υποστήριξη της Ακαδημίας.


3.      Τους επιστήμονες, τους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους των γραμμάτων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, ήρθαν κοντά μας αφιλοκερδώς, μας μίλησαν, μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους και απάντησαν στις απορίες μας.  Και τους ευχαριστούμε διπλά, γιατί, όπως μας διαβεβαίωσαν, θα είναι στην διάθεσή μας, όταν του χρειαστούμε πάλι.


4.      Ευχαριστούμε τους φίλους και συνδημότες μας, που με την σταθερή παρουσία τους κράτησαν ζωντανή την Ακαδημία και στήριξαν την πνευματική αυτή προσπάθεια με το ενδιαφέρον τους.


5.      Ευχαριστούμε επίσης το περιοδικό  «Δυτικές Διαδρομές» και ιδιαίτερα την κα Μαριάννα Ιωαννίδη-Στεφανάκη, εκδότρια του περιοδικού, για την πολύτιμη προβολή του έργου μας.


6.      Τέλος, η Ακαδημία Πολιτών Αγίων Αναργύρων –Καματερού ευχαριστεί όλη την ομάδα των φίλων που συνετέλεσαν στην ευόδωση του έργου της, από τα ιδρυτικά στελέχη ως τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της. 











Το Συντονιστικό Όργανο της Ακαδημίας


Η  Ακαδημία λειτουργεί υπό την επίβλεψη Συντονιστικής Ομάδας που την αποτελούν:


1.                  Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, ως υπεύθυνος τήρησης του προγράμματος. Ως τώρα, ο Μανόλης Πούλιος.


2.                  Οι υπεύθυνοι για τον συντονισμό του προγράμματος. Ως τώρα  η Χρύσα  Χρονοπούλου, φιλόλογος Συγγραφέας.  


3.                  Ο υπεύθυνος για την εκτέλεση του προγράμματος. Ως τώρα, ο Γιώργος Αργυριάδης, ηλεκτρονικός μηχανικός.


Πολύτιμοι συνεργάτες και συνυπεύθυνοι για το έργο της Ακαδημίας είναι ακόμη:


-Έλλη Παϊσοπούλου, Φιλόλογος


-Δημήτρης Τσιμπουράκης, Μαθηματικός, Αρχιτέκτων, Συγγραφέας


- Στέφανος Πανταζής, Οικονομολόγος,


-Τάκης Καμπισιούλης, Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.


-Ευγενία Οικονομοπούλου, Med, Πολιτισμολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια


-Γιώργος Ιγνατίου, Δημοσιογράφος


-Τρύφων Μήτρου, ΕΑΠ, Ελληνικός Πολιτισμός


-Ρούλα Κακανά,


-Αργυρώ Τελίδου,


Επίσης, το συντονιστικό όργανο της Ακαδημίας είναι πάντοτε ανοιχτό σε προτάσεις για ομιλητές και θέματα.



Επικοινωνία: chryssachron@gmail.com


                         g.argyriadis@adk.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου