Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Νίκος Σαράντης: «Αναγκαίο κακό» η διαχείριση των διαθεσίμων από την ΤτΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ –
ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ 

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
Η υποχρεωτική κατάθεση των διαθεσίμων των ΟΤΑ σε λογαριασμούς διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδας είναι αναμφισβήτητα μια μη ευνοϊκή  εξέλιξη για τους Δήμους. Δικαιολογημένα προκαλεί φόβους για την εκτέλεση των Προϋπολογισμών μας και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών μας.

Θεωρώ όμως ότι πρέπει να δούμε την απόφαση αυτή της κυβέρνησης μέσα στο πλαίσιο των συνολικών αναγκών της χώρας..
και ακόμη πιο συγκεκριμένα μέσα στο πλαίσιο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ανταπόκριση του δημοσίου στις δανειακές υποχρεώσεις του  και η επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας με τους εταίρους είναι  προϋπόθεση για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας κάθε τομέα της διοίκησης, φυσικά και της Αυτοδιοίκησης.


Όλοι οι Δήμαρχοι γνωρίζουμε τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην αντίθετη περίπτωση, προβλήματα ακόμη και για τη μισθοδοσία των εργαζόμενων μας και τις δομές. Και ακριβώς επειδή τα γνωρίζουμε, πιστεύω ότι πρέπει να τοποθετηθούμε και σήμερα όπως και στο παρελθόν με υπευθυνότητα.  

Εφόσον λοιπόν τηρηθούν στο ακέραιο οι διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Μάρδα και δεν υπάρξει πρόβλημα στην αποπληρωμή των ταμειακών υποχρεώσεων των ΟΤΑ σε εργαζόμενους και προμηθευτές, η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης μπορεί να θεωρηθεί «αναγκαίο κακό». Για να αποφύγουμε τα χειρότερα, όπως κάθε συμπατριώτης μας ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης επιθυμεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου