Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΛΑΪΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ



Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργατικές-
λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας αποτυπώνονται με μεγάλη ένταση και στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Δε μας φτάνουν η ανεργία, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η φορομπηχτική πολιτική, οι ελλείψεις υποδομών σε υγεία και πρόνοια, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα ακόλουθα:
§  Έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας.
Πρόσφατες είναι οι καταστροφές από τη νεροποντή της 24ης  Οκτώβρη λόγω απουσίας στοιχειωδών υποδομών  αντιπλημμυρικής προστασίας. Η περιοχή ..έκτοτε παραμένει αθωράκιστη, με κίνδυνο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
§  Σοβαρές ανεπάρκειες στη συγκοινωνιακή κάλυψη
Ολόκληρες γειτονιές του δήμου είναι αποκλεισμένες από τη συγκοινωνία ή πρακτικά δεν εξυπηρετούνται, αφού η συχνότητα των δρομολογίων είναι ανεπαρκής  με αποτέλεσμα η μετακίνηση για εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες να αποτελεί γολγοθά.
§  Χαράτσια για τους κατοίκους του Αττάλου και Γεροβουνού.
Σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα έχει δεχθεί μεγάλη επίθεση,  οι κάτοικοι του Αττάλου και του Γεροβουνού καλούνται με καθυστέρηση δεκαετιών να πληρώσουν δυσβάσταχτα ποσά για την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής
Για αυτά και για πολλά άλλα δεν φταίει ο κακός μας ο καιρός. Υπάρχει κοινή αιτία: η ταξική πολιτική που ασκείται από τις κυβερνήσεις διαχρονικά και υπερασπίζεται τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, αδιαφορώντας ακόμα και για την ίδια τη ζωή του λαού. Μεγάλες ευθύνες έχει η σημερινή δημοτική αρχή Σαράντη που στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική και η διοίκηση της περιφέρειας Αττικής που,  παρά τις προεκλογικές κορώνες,  συντάσσεται με την πλευρά του κεφαλαίου.
Ο λαός της περιοχής πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να οργανώσει την πάλη του για τα οξυμένα προβλήματα. Να πιστέψει στη δύναμη του και να διεκδικήσει  τον πλούτο που παράγει καθημερινά.  
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Κυριακή 1 Μάρτη στις 11π.μ.
αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου  ΕΠΑΛ Καματερού (Σωκράτους και Παύλου Μελά 1)
Θα μιλήσει η Σταυρούλα Τσίτσου,
Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών του Κ.Κ.Ε.
Θα χαιρετίσει ο Δημήτρης Κατσαντώνης,
δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων-Καματερού με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου