Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Λεωφορειακές Γραμμές 701 και 704: Περπατήσαμε, μιλήσαμε, διαπιστώσαμε


704_kykliki

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ 701 & 704
Αποφασίσαμε, στα πλαίσια των ενεργειών που έχουμε προγραμματίσει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι συγκοινωνιακές μεταβολές,  να πάμε επιτόπου και να μιλήσουμε με τους ανθρώπους που βιώνουν τα συγκεκριμένα προβλήματα.
Αυτός κατά την γνώμη μας είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να μπούμε στο κλίμα και να συνειδητοποιήσουμε τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων.
Πράγματι, πρωί – πρωί την Παρασκευή 18/12 (αντιπροσωπεία: Καράλης Α., Γκολφινόπουλος Γ.) βρεθήκαμε στην αφετηρία των λεωφορειακών γραμμών.
Μπήκαμε στα λεωφορεία, κάναμε τις διαδρομές, μιλήσαμε με ..
οδηγούς και με κόσμο πολλών ηλικιακών και επαγγελματικών ομάδων (συνταξιούχους, εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές κλπ).
Διαπιστώσεις και συμπεράσματα:
  1. Οι άνθρωποι μας υποδέχτηκαν θερμά και επαίνεσαν την πρωτοβουλία της Παράταξης μας.
  2. Μετά τη δική μας σύντομη τοποθέτηση πήραν το λόγο και αναφέρθηκαν σε μια μεγάλη γκάμα προβλημάτων που προκάλεσαν οι αλλαγές τα οποία έχουν την ρίζα τους:
α) Στο γεγονός ότι στην πράξη τα δρομολόγια έχουν αραιώσει και υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις ακόμα και στην γραμμή 704 που πάει πια μόνο μέχρι Αγίους και ο ΟΑΣΑ διαβεβαίωνε ότι τα δρομολόγια θα πυκνώσουν. Τα δρομολόγια που έχουν αναρτηθεί στις στάσεις ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, αφού τα οχήματα στο δρομολόγιο είναι ελάχιστα και τις περισσότερες φορές δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή εντός του χρόνου που δίδεται στον οδηγό κάθε φορά. Μάλιστα πολλές φορές το ίδιο όχημα έχει να καλύψει τα δρομολόγια και των δύο γραμμών (701&704). Λίγες στάσεις και πύκνωμα της κίνησης στο δρόμο, το οδηγούν στο να χαθούν πολλά από τα προγραμματισμένα δρομολόγια ή να γίνουν σε άλλες ώρες από τις αναρτημένες. Αυτό από μόνο του παραπλανεί και επιτείνει τα προβλήματα.
β) Στο ότι όσοι χρησιμοποιούν το 701 για να φθάσουν στο κέντρο των Αγίων (για την εργασία, ΙΚΑ, Εφορία, Υπηρεσίες Δήμου κλπ) χρειάζονται πια δυο λεωφορεία!
Μαθητές διαμαρτυρήθηκαν διότι χάνουν την πρώτη ώρα.
Όσοι αλλάζουν λεωφορεία, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία, χάνουν πολύτιμο χρόνο, δεινοπαθούν στο κρύο και προσέρχονται με  καθυστέρηση στη δουλειά τους. Σε αρκετές περιπτώσεις , λόγω καθυστερήσεων, παρέρχεται ο χρόνος ισχύος του εισιτηρίου με αποτέλεσμα να πληρώνουν δεύτερο εισιτήριο και να προκαλούνται αντιδράσεις και φραστικές διαμάχες.
Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε η καταγγελία ότι καταμετρητές του επιβατικού κοινού αλλοίωναν τους αριθμούς των επιβατών.
Αν συνεκτιμήσουμε την πληροφορία ότι ο Οργανισμός πραγματοποιεί καταμετρήσεις προκειμένου να εκτιμήσει την εισπρακτική απόδοση των γραμμών με σκοπό σε δεύτερη φάση να καταργήσει γραμμές και να κρατήσει τα φιλέτα, καταλαβαίνουμε πού αποσκοπούν τα μαγειρέματα. Θέλουν πάσει θυσία να καταργήσουν γραμμές και δε θα διστάσουν ακόμα και σχετικά κερδοφόρες να τις εμφανίσουν ως ζημιογόνες.
  1. Εξέφρασαν οργή, αγανάκτηση, αγωνιστική διάθεση και μας υπέδειξαν μορφές αγωνιστικής δράσης με τους ίδιους συμμέτοχους. Εμείς τους διαβεβαιώσαμε ότι η ‘’Αλληλεγγύη’’ θα σταθεί δίπλα τους και θα δώσει τη μάχη μέσα και έξω από το Δ.Σ. για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους.
  2. Το συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος υποφέρει από τις συγκεκριμένες αλλαγές, δεν έχει χάσει τα αγωνιστικά αντανακλαστικά του και περιμένει από τους συνεπείς εκπροσώπους του να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
ΚΑΡΑΛΗΣ  Α.

ΠΗΓΗ - http://www.allhleggyi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου