Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ


Ο λόγος για την εργαζόμενη στο δήμο Αγ.Αναργύρων Πανάγου Ά. Που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην εργασία εδώ και 15 χρόνια.
Ποιος είναι αυτός που της το στερεί  ; Η διοίκηση του δήμου με τους μηχανισμούς του Καλλικράτη.
Από τότε που δούλευε στο Κ.Ε.Κ. το 1999 έγινε η πρώτη προσπάθεια για απόλυση,το 2000 που αποτράπηκε με δικαστικά μέσα και με την στήριξη των τότε συναδέλφων της.Η υπόθεση τελεσιδίκησε το 2010 .
Ο δήμος τότε αρνήθηκε να υλοποιήσει την τελεσίδικη απόφαση.Και η οδύσσεια συνεχίζεται ,με αποφάσεις που έρχονται..
για συμμόρφωση σε τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων ,με τελικό την απόφαση του τριμελούς συμβουλίου του Αρείου Πάγου το 2012 ,με επιβολή και χρηματικής αποζημίωσης  ,ως κύρωση για την μη συμμόρφωση  .
Και ενώ υλοποιείται η επαναπρόσληψη και μεταφορά   στην Δη.κ.ε.α.κ  τον 7/12 και τον 8/12 της  κάνουν ανάκληση και η οδύσσεια συνεχίζεται.τέλος του  9/12 αναλαμβάνει ξανά καθήκοντα χωρίς να πληρωθεί το 3μηνο που άγονταν και φέρονταν .Και όταν έκλεισε το Κ.Ε.Κ. και αργότερα η ΔΗΚΕΑΚ μόνον η συγκεκριμένη εργαζόμενη έμεινε εκτός .     Με κόστος οικονομικό και ηθικό .
ΤΥΧΑΙΟ ΜΗΠΩΣ;
Η ιστορική της διαδρομή δείχνει πως όχι!
Δεν είναι τυχαίο τίποτε και ειδικά σε αυτή την περίοδο όπου γίνεται προσπάθεια απολύσεων και μη σεβασμού ούτε των δικαστικών αποφάσεων ,βλέπε καθαρίστριες σχολικούς φύλακες πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με μία διοίκηση που έχει εκδικητικές διαθέσεις και αυτό φαίνεται από το όλο ιστορικό .προτιμά να έχει έναν εργαζόμενο στην απραξία παρά να του δώσει καθήκοντα ……
Και η οδύσσεια συνεχίζεται ,μετά από παρέμβαση της εργαζόμενης μαζί με το σωματείο  ,στο νέο δημοτικό συμβούλιο πήρε απόφαση να της δοθεί εργασία και αντ’αυτού σχεδόν την επομένη της στάλθηκε χαρτί από την νομική υπηρεσία του δήμου να φύγει .
Γιατί η διοίκηση δεν υλοποίησε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου;
Γιατί τόσο μένος ;
Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι το πρόβλημα είναι γραφειοκρατικό .
Όμως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η υπόθεση μυρίζει κατάχρηση εξουσίας χρησιμοποιώντας όλους τους μηχανισμούς του Καλλικράτη ,που έτσι και αλλιώς γι’αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε από την κεντρική εξουσία και άνοιξε  νέους ατραπούς για την εφαρμογή της πιο αντεργατικής πολιτικής από τον <<δήμο εργοδότη>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου