Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

KKE: TΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ



Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καλεί σε διεκδίκηση
και αγώνα για να παρθούν άμεσα επείγοντα μέτρα.
Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες.
Η πρώτη δυνατή βροχή φανέρωσε την απότομη όξυνση όλων των προβλημάτων στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πρωτεύουσας. Αποκάλυψε για ακόμα μια φορά τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά:
Αντιπλημμυρικά έργα χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό, έργα - ανοικτές πληγές σε εξέλιξη που χρονοτριβούν, έργα επείγοντα που δεν υπάρχουν στον προγραμματισμό.
Η καπιταλιστική κρίση γιγάντωσε τα μεγάλα προϋπάρχοντα προβλήματα στις ελάχιστες υποδομές της περιοχής: Με την υποχρηματοδότηση, τις απολύσεις και την συρρίκνωση του προσωπικού.
Δίκτυα ανύπαρκτα σε πυκνοκατοικημένες πλέον περιοχές, άλλα ασυντήρητα, φθορές, εγκατάλειψη.
Απαιτούμε τώρα να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημυρικής προστασίας ιδιαίτερα για τις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, όπως η Δυτική Αθήνα και ο Πειραιάς. Ο χειμώνας είναι μπροστά. Προέχει να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
Άμεσα να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους Δήμους από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.
Όσοι επικαλούνται τα καιρικά φαινόμενα κάνουν απέλπιδα προσπάθεια να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών που στήριζαν τόσα χρόνια τα κόμματα της ΕΕ. Πολιτική που συνεχίζεται: Προκλητική χρηματοδότηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ευρωπαϊκά κονδύλια για πανάκριβα έργα βιτρίνας («βιοκλιματικές» αναπλάσεις, «περιβαλλοντικούς» ποδηλατόδρομους κ.α.), την ίδια στιγμή που δεν χρηματοδοτούν έργα για τις αναγκαίες υποδομές στις εργατικές λαϊκές συνοικίες.
Οι καταστροφές έπληξαν ακόμα μια φορά τις λαϊκές συνοικίες, την περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας που έφερε η καπιταλιστική κρίση.
Απαιτούμε από την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να πάρει επείγοντα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών.
Τώρα:
·         Έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες τους.
·         Καταγραφή, άμεση αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών για τις κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις.
·         Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
·         Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.
·         Κατάργηση του απαράδεκτου ΕΝΦΙΑ και επιστροφή όσων δόσεων έχουν πληρωθεί.
Με οργάνωση στα σωματεία, τους συλλόγους τις λαϊκές επιτροπές, να διεκδικήσουμε την προστασία της ζωή μας από την πολιτική της συγκυβέρνησης, των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ και υπηρετούν τα κέρδη των λίγων.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου