Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

«Μεσοβέζικη» θέση Σαράντη: Ναι στον επανέλεγχοι των συμβάσεων όχι όμως συνέπειες για παράνομες μονιμοποιήσεις

Στο « πολιτικό σύστημα» αποδίδει αποκλειστικά τις όποιες ευθύνες για παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στους Δήμους , ο απερχόμενος πρόεδρος της Περιφερειακής ‘Ενωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού , Νίκος Σαράντης .
Απαλλάσσοντας εκ των προτέρων από τις συνέπειες του νόμου όσους εν γνώση τους με πλαστά δικαιολογητικά ή με ψευδείς « βεβαιώσεις» μονιμοποιήθηκαν , ο κ. Σαράντης , αποφεύγει παράλληλα να αποδώσει και πολύ περισσότερο να ζητήσει ευθύνες
από τις τότε διοικήσεις ( δημάρχους  , αντιδημάρχους  , προέδρους  Οργανισμών τους κ.α)  των  Δήμων που τυχόν από τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι συνήργησαν στις παρανομίες αυτές .
Ο κ. Σαράντης , σπεύδει βεβαίως να  τονίσει ότι « η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει έμπρακτα τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στον δημόσιο βίο.  Όπως επίσης κινείται αυστηρά μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, που αποτελεί την μόνη εγγύηση και προστασία των ίδιων των πολιτών».
Και διαφοροποιούμενος από άλλους Δημάρχους , που πρόσκεινται κυρίως στη ΣΥΡΙΖΑ , αποδέχεται ρητά ότι « ο επανέλεγχος των συμβάσεων που μετατράπηκαν από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου  επιβάλλεται από νόμο που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή και άρα οφείλει να υλοποιηθεί» , τονίζοντας ότι  «οι νόμοι δεν μπορεί να εφαρμόζονται επιλεκτικά».
Στο …διά ταύτα ωστόσο , αναφέρει , «εάν από τον έλεγχο προκύπτει θέμα το οποίο αφορά σφάλματα και τυχόν παρανομίες που έγιναν με την ανοχή ή και την άμεση ευθύνη του πολιτικού συστήματος, αυτό  δεν μπορεί να αποτελεί λόγο να τιμωρηθούν σήμερα, μετά σχεδόν δέκα χρόνια, αμέτοχοι εργαζόμενοι».
Επικαλείται δε τις  επιπτώσεις που θα είχε στην εύρυθμη λειτουργία των Δήμων , αν εφαρμοζόταν ο νόμος – απολύονταν – σ΄όσους παρανόμως μονιμοποιήθηκαν , παραδεχόμενος έμμεσα ότι κάθε άλλο παρά ελάχιστοι αναμένει ότι θα είναι αυτοί , λέγοντας :
«Όπως επίσης δεν είναι δίκαιο να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες από τα πιθανά κενά που ενδέχεται να δημιουργηθούν στις υπηρεσίες των Δήμων, που είναι ήδη  εξαιρετικά υποστελεχωμένες λόγω της πολύχρονης απαγόρευσης των προσλήψεων».
Είναι αντιληπτό όυι αυτό δεν θα το ανάφερε αν σε κάθε Δήμο  θα προέκυπταν μόνο μια –δυο μεμονωμένα κρούσματα .
Επίσης  ζητά, παράλληλα με τη διαδικασία του επανελέγχου των συμβάσεων, την άμεση σύγκλιση μιας τριμερούς επιτροπής (αρμόδια Υπουργεία, Αυτοδιοίκηση, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζόμενων) για να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις ώστε να αποτρέψουμε την διάλυση των υπηρεσιών των Δήμων.
Και καταλήγει , τονίζοντας ότι « η Αυτοδιοίκηση κατά την κρίσιμη μεταβατική περίοδο ανάληψης της Διοίκησης από τις νέες Δημοτικές Αρχές, αυτό που απαιτεί είναι ηρεμία, ομαλότητα και αποφυγή κάθε αδικίας».

ΠΗΓΗ -  http://newsta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου