Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ: Να πάρουν πίσω τώρα την fast track νομοθετική ρύθμιση γιά το Πάρκο Τρίτση

Εναντιωνόμαστε στην νομοθετική ρύθμιση που ψηφήστηκε πριν από λίγες ημέρες που παραδίδει την κυριότητα του Πάρκου Τρίτση στον ΑΣΔΑ χωρίς καμμιά σταθερή χρηματοδότηση και χωρίς κανένα διαχειρηστικό έλεγχο των προηγούμενων διοικήσεων.
Τόσα χρόνια στην εγκατάλειψη και την υποβάθμιση και τώρα βιάστηκε ;
EINAI TYXAIO΄;
Μήπωσ έχει να κάνει με τον νέο ΣΧΟΑΠ  της Δυτικής Αττικής,που είναι η εφαρμογή του νέου καταστροφικού γιά το περιβάλλον ,ρυθμιστικου σχεδίου γιά την Δ.Αττικη που παρουσίασε γιά διαβούλευση ο ΑΣΔΑ πριν από λίγες ημέρες ,γιά διαβούλευση και ..

που προτεραιότητα βάζει την αξιοποίση της γης και του περιβάλλοντος γιά την επιχειρηματική δραστηριότητα με  κύριο έσοδο τα νέα ΕΣΠΑ;Ολοι γνωρίζουμε τι σημαίνουν τα νέα ΕΣΠΑ.
'Οποιοι και να είναι οι σκοποί τους ,ο αγώνας του λαού θα τους αποτρέψει.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΩΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
 ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΎΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΊ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΉ ΡΎΘΜΙΣΗ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΥΠΩΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ   ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ .ο νοών νοείτο.
Ήδη η συλλογικότητα αγώνα <<Ανοιχτή Συνέλευση του Πάρκου>> δραστηριοποιείται ενάντια στα σχέδια εμπορευματοποίησης καθώς και άλλες συλλογικότητες και γιά άμεση σταθερή κρατική χρηματοδότηση.

Εμείς στηρίζουμε τα δίκαια  αιτήματα των συλλογικοτήτων και θα παλέψουμε μαζί τους μέχρι την νίκη .

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ <<ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ.>.> 

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΙΤΣΗ
Είναι σε όλους μας γνωστό, ότι το Πάρκο Τρίτση υποβαθμίζεται σκόπιμα, με στόχο να αποδεχτούμε κάποια στιγμή, όταν η κατάσταση φθάσει στο απροχώρητο, τη «λύση» που θα προσφέρουν κάποιοι ιδιώτες για τη «σωτηρία του». Η λύση του δεν θα είναι άλλη από την «αξιοποίησή» του προς όφελος κάποιων ιδιωτικών συμφερόντων, που θα εξυπηρετηθούν μέσα από κάθε είδους εμπορικών δραστηριοτήτων στο χώρο του Πάρκου.
Αυτές τις μέρες εξελίσσεται μία τέτοια προσπάθεια από τον Οργανισμό Διαχείρισης του Πάρκου για εμπορευματοποίηση κομματιών του Πάρκου, με παραχώρηση σε ιδιώτες. Μετά από δυναμική και μαζική παρέμβαση κατοίκων της περιοχής και φίλων και επισκεπτών του Πάρκου, αποτράπηκε ο διαγωνισμός. Στη συνέχεια η διοίκηση του οργανισμού προσπάθησε και  με αδιαφανείς διαδικασίες, έκανε τους διαγωνισμούς  και εγκατέστησε λούνα Πάρκ  κ.α.
Καλούμε τους όμορους δήμους να μπούν μπροστά μαζί με τους κατοίκους  να διώξουμε από το Πάρκο αυτή η δραστηριότητα και κάθε άλλη που δεν συνάδει με τους σκοπούς του Πάρκου.
Εμείς οι κάτοικοι που πήραμε τις πρωτοβουλίες αντίδρασης, μαζευτήκαμε στις 15-6-14 και 24/6/14δηλώσαμε την απόφασή μας, να μην επιτρέψουμε την εμπορευματοποίησή του και να διεκδικήσουμε την κρατική χρηματοδότησή του. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για τη σωτηρία του Πάρκου, προκειμένου να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του και να είναι προσβάσιμο για όλο το λαό.
Μετά την fast truck νομοθετική ρύθμιση που περνάει την διαχείρηση του Πάρκου στον ΑΣΔΑχωρίς σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό και με κεντρική κατεύθυνση την εκμετάλευση και διαχείρηση για απόδοση εσόδων σε συνεργασία και με ιδιώτες .Όσο για την διαχείρηση του ΑΣΔΑ η εμπειρία μας κάθε άλλο παρά θετική είναι  από το διάστημα που είχε την διαχείρηση του Πάρκου.
ΓΙ’αυτό στην συνέλευση μας στις 23/09 αποφασίσαμε και απαιτούμε την απόσυρση αυτής της νομοθετικής ρύθμισης .     
Καλούμε το ΥπουργείοΕσωτερικών και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για:
ü   ΑΜΕΣΗ KΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ü  ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ü  ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ü  ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΤΟΥN ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ


ü  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

 ΠΗΓΗ - http://anypotahtipoli.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου