Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

Όλη η απόφαση του Πρωτοδικείου για τις δημοτικές εκλογές 2014
«Ανέβηκε στο site του Πρωτοδικείου Αθηνών η απόφαση (793/2014) ανακήρυξης των «Επιτυχόντων και Επιλαχόντων Συνδυασμών» καθώς και των υποψηφίων των συνδυασμών (ΕΔΩ).
Στις σελίδες του Πρωτοδικείου μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα, όλων των δήμων της Αττικής, της Περιφέρειας, καθώς και των Ευρωεκλογών (ΕΔΩ)
Επίσης, όπως ενημερωθήκαμε από τον Δήμο, η «ορκωμοσία» των.. νέων δημοτικών συμβούλων Αγίων Αναργύρων –Καματερού θα γίνει την Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο παλιό δημαρχείο (απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων)

Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη λειτουργία του συμβουλίου
Στο πλαίσιο της λειτουργίας του νέου δημοτικού συμβουλίου που αυξάνεται κατά 8 συμβούλους (41 από 33) η Λαϊκή Συσπείρωση με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Ν. Σαράντη ζητά «1. Δημιουργία επαρκούς χώρου με καθίσματα για τους δημότες. 2. Τοποθέτηση μικροφωνικής εγκατάστασης που θα δίνει τη δυνατότητα λειτουργικής συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο και παρακολούθησης αυτής από τους δημότες και 3. Αύξηση των εδράνων για τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου με διατήρηση της σημερινής διάταξης τους (στρογγυλή τράπεζα)». (ΕΔΩ)

Τα σχόλια μας:
1. Κάποια sites/blogs που έχουν ως επίκεντρο των αναφορών τους τον δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού όταν δημοσιεύουν τα αποτελέσματα των εκλογών είναι δεοντολογικά σωστό να αναφέρουν την πηγή τους (εν προκειμένω τη σελίδα του Πρωτοδικείου)
2. Το ότι η Λαϊκή Συσπείρωση καταπιάστηκε με τα παραπάνω θέματα του δημοτικού συμβουλίου λόγω της αύξησης των συμβούλων από 33 σε 41, αυτό δεν σημαίνει ότι την προηγούμενη δημοτική περίοδο - κι όχι μόνο - δεν ήταν πρόβλημα ο χώρος των συνεδριάσεων και η έλλειψη μικροφωνικής εγκατάστασης.
3. Τι άποψη έχει η Λαϊκή Συσπείρωση - και πως την προώθησε στην προηγούμενη περίοδο που ήταν μείζονα αντιπολίτευση - για την απευθείας ιντερνετική μετάδοση των συνεδριάσεων ώστε «να διασφαλισθεί στοιχειωδώς ο δημόσιος χαρακτήρας των συνεδριάσεων», όχι μόνο με τη φυσική παρουσία του κάθε ενδιαφερόμενου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου