Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης σε Αγίους Αναργύρους και Καματερό

Με βάση το νέο σχεδιασμό, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Οκτώβριο, αρκετές γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ αντί για το κέντρο της Αθήνας θα καταλήγουν σε σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Στο πλαίσιο αυτό προωθείται η δημιουργία και νέων γραμμών.
Ειδικότερα, προβλέπεται:
- Η τροποποίηση της διαδρομής της γραμμής 420 Πειραιάς - Αγιοι Ανάργυροι (μέσω Κηφισού) σε Πειραιάς - Στ. Αγιος Αντώνιος, ώστε να συνδέεται ο σταθμό των υπεραστικών ΚΤΕΛ Κηφισού με το μετρό, για την ταχύτερη μετακίνηση των ταξιδιωτών.

- Η γραμμή Γ10 θα συνδέει τις περιοχές της Ανάκασας και των Αγίων Αναργύρων με το σταθμό...

Κάτω Πατήσια. Σήμερα, η γραμμή τερματίζει στην Πλατεία Βάθη.
- Η γραμμή 421 Αγιοι Ανάργυροι – Αγία Παρασκευή, τροποποιείται σε Αγιος Αντώνιος - Αγία Παρασκευή.

 - Η ίδρυση της νέας γραμμής ΧΧ2 που θα συνδέει κυκλικά τις Αχαρνές με το νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» Κηφισιάς, ώστε να εξασφαλίζεται η σύνδεση των κατοίκων των περιοχών Αχαρνών, Θρακομακεδόνων, Α. Λιοσίων, Αγ. Αναργύρων με το νοσοκομείο.
Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί:
- Η τροποποίηση της διαδρομής των γραμμών 704 Καματερό - Στ. Αττικής και 747 Πετρούπολη – Στ. Αττικής. Ο τερματισμός και των δύο γραμμών μεταφέρεται στο Σταθμό Ανθούπολη, αντί του Σταθμού Αττικής. Ετσι, οι κάτοικοι του Δήμου Πετρούπολης, Ιλίου, Καματερού θα μπορούν με τη συνδυασμένη χρήση λεωφορείων και μετρό να έχουν γρηγορότερη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας.




Η νέα τιμολογιακή πολιτική που θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα

Μειώνονται:

- Η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 1,40 ευρώ (μειωμένο 0,70 ευρώ),σε 1,20 ευρώ (μειωμένο 0,60 ευρώ). Το νέο ενιαίο εισιτήριο ισχύει για 70 λεπτά από την επικύρωσή του, δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

- Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 45,00 ευρώ (μειωμένη 23,00 ευρώ), σε 30,00 ευρώ (μειωμένη 15,00 ευρώ). Με τη νέα μηνιαία κάρτα, η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80, οι επιβάτες – μόνιμοι χρήστες των «Συγκοινωνιών Αθηνών» θα μετακινούνται σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα απεριόριστα κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού μήνα, με ένα ευρώ την ημέρα!

- Η τιμή της ετήσιας κάρτας απεριόριστων διαδρομών που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 450,00 ευρώ σε 320,00 ευρώ . Η νέα ετήσια κάρτα, η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80, διατίθεται και με μειωμένη τιμή 160,00 ευρώ για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου.

- Η τιμή της μηνιαίας κάρτας Αεροδρομίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express (εκτός Χ80) και το Μετρό, από 140,00 ευρώ (μειωμένη 70,00 ευρώ),σε 45,00 ευρώ (μειωμένη 23,00 ευρώ).

- Η τιμή τις ετήσιας κάρτας Αεροδρομίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και τις το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express (εκτός Χ80) και το Μετρό, από 1000,00 ευρώ σε 450,00 ευρώ. Η νέα ετήσια κάρτα διατίθεται και με μειωμένη τιμή 225,00 ευρώ για τις τις κατηγορίες δικαιούχων μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου.

Καθιερώνονται:

- Εισιτήριο πέντε ημερών το οποίο ισχύει για 5 πλήρη 24ωρα, αξίας € 10,00, το οποίο δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

- Τρίμηνη Κάρτα για όλα τα μέσα, αξίας € 85,00 (43,00 μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

- Τρίμηνη Κάρτα Αεροδρομίου, αξίας € 130,00 (μειωμένη €65,00), για όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express και το Μετρό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

- Εξάμηνη Κάρτα για όλα τα μέσα, αξίας € 165,00 (83,00 μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80. Η μειωμένη εξάμηνη κάρτα δεν διατίθεται με επιπλέον έκπτωση σε περιπτώσεις μαζικής πώλησης.

- Εξάμηνη Κάρτα Αεροδρομίου αξίας € 230,00 (€ 115,00 μειωμένη), για όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και τις το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express και το Μετρό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80. Η μειωμένη εξάμηνη κάρτα Αεροδρομίου δεν διατίθεται με επιπλέον έκπτωση σε περιπτώσεις μαζικής πώλησης.

Καταργούνται:

- Το εισιτήριο μίας διαδρομής με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ αξίας €1,20 (μειωμένο € 0,60).
- Το εβδομαδιαίο εισιτήριο αξίας € 14,00.
- Η Μηνιαία Κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ αξίας € 20,00 (μειωμένη € 10,00).
- Η Ετήσια Κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ, και τραμ, αξίας € 200,00.
- Η δυνατότητα δεύτερης επικύρωσης των ενιαίων εισιτηρίων.

Εξακολουθούν να ισχύουν:


- Το ημερήσιο εισιτήριο αξίας € 4,00 το οποίο ισχύει και για μετακινήσεις με την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.
- Το εισιτήριο των λεωφορειακών γραμμών express του Αεροδρομίου, αξίας € 5,00 (μειωμένο € 2,50).
- Τα εισιτήρια του μετρό προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) € 8,00 - μειωμένο € 4,00 και 2 και 3 ατόμων € 14,00 και € 20,00 αντίστοιχα και μετ’ επιστροφής σε διάστημα μίας εβδομάδας (από 48 ώρες) αξίας € 14,00.

Τα εισιτήρια αυτά ισχύουν και στα λοιπά μέσα του Ομίλου ΟΑΣΑ για 70 λεπτά, τόσο μετά την πρώτη επικύρωση στην πρώτη διαδρομή, όσο και μετά τη δεύτερη επικύρωση κατά την επιστροφή, όσον αφορά το μετ’ επιστροφής εισιτήριο.
- Το εισιτήριο του μετρό από τους σταθμούς Παλλήνη-Κάντζα-Κορωπί προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αξίας € 6,00 (μειωμένο € 3,00).
- Το «3ημερο Τουριστικό Εισιτήριο», αξίας €20,00, το οποίο ισχύει και για μετακινήσεις με την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.
- Το «7ημερο εισιτήριου Αεροδρομίου» αξίας €50,00.

Τι ισχύει για τους κατόχους παλαιών εισιτηρίων

Τα εισιτήρια παλαιών τιμών και ισχύος που θα βρίσκονται στην κατοχή των επιβατών θα εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τις 31.3.2015.

Ειδικά για τα παλαιού τύπου εισιτήρια μίας διαδρομής με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ αξίας €1,20 (μειωμένο € 0,60), αυτά θα εξακολουθούν να ισχύουν για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, ως νέα ενιαία εισιτήρια αξίας € 1,20 (μειωμένο € 0,60).

Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος τα εισιτήρια παλαιών τιμών & ισχύος παύουν να ισχύουν και για όσους επιβάτες εξακολουθούν να διαθέτουν παλαιούς τύπους εισιτηρίων, θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση από τις Συγκοινωνίες Αθηνών.

Τι ισχύει για όσους έχουν ήδη προμηθευτεί ετήσιες κάρτες

Οι ετήσιες κάρτες λεωφορείων, τρόλεϊ & τραμ, αξίας € 200,00 θα εξακολουθούν να ισχύουν ως έχουν μέχρι τη λήξη τους. Οι κάτοχοι των καρτών αυτών θα έχουν επίσης δυνατότητα αναβάθμισης ώστε να επεκταθεί η ισχύς τους σε όλα τα μέσα, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική. Οι διαδικασίες αναβάθμισης θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά στα γραφεία της ΟΑΣΑ ΑΕ.

Οι ετήσιες κάρτες με ισχύ σε όλα τα μέσα, αξίας € 450,00 θα εξακολουθούν να ισχύουν ως έχουν μέχρι τη λήξη τους. Για τους κατόχους αυτών των καρτών, των οποίων η αξία από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, μειώνεται από € 450,00 σε € 320,00, θα εξεταστεί η δυνατότητα εφαρμογής ρύθμισης με τη λήψη σχετικής Απόφασης Δ.Σ. της ΟΑΣΑ ΑΕ.
Τα εκδοτήρια θα πωλούν ετήσιες κάρτες μόνο στην ονομαστική αξία τους.

Ολες οι διαδικασίες που αφορούν αναβαθμίσεις ετήσιων καρτών, θα διευθετούνται αποκλειστικά από την ΟΑΣΑ ΑΕ.​ 


ΠΗΓΗ -  http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου