Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ο Δράκος- Πολεμιστής του Καματερού

Ο Πο είναι ένα φιλήσυχο, στρουμπουλό, γλυκό Πάντα που από το πουθενά έγινε δεξιοτέχνης στο Κουνγκ Φου, κατακτώντας τον τίτλο του Δράκου Πολεμιστή, εξασκώντας την πολεμική τέχνη των Σαολίν, αναλαμβάνει επικίνδυνες αποστολές.
Τι  κοινό έχει με τον φιλήσυχο κάτοικο του Καματερού? Και εκείνος για να επιβιώσει στις  συνθήκες που ζει πρέπει να εξασκηθεί στην πολεμική τέχνη των Σαολίν?
Ξεκινάς το πρωί να φύγεις από το σπίτι σου για την δουλειά. Το προηγούμενο βράδυ έτυχε να μην διασχίσεις τους κεντρικούς..
δρόμους του Καματερού? Μεγάλο Λάθος.
Το πρωί  θα βρεις την Λ. Φυλής, τον κεντρικό δρόμο του Καματερού κλειστό!  Η παράκαμψη που υπάρχει δεν σου αρκεί που σε παραπέμπει σε στενά δρομάκια, χωματόδρομους  και αδιέξοδα? Σε ενοχλεί που δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε ακόμη και για την λεωφορειακή γραμμή που αλλάζει κατεύθυνση και εμπλέκεται το διπλό λεωφορείο σε στενό δρομάκι με διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα? Σε ενοχλεί που δεν σκέφτηκε κανείς να ενημερώσει τους  κατοίκους του Καματερού να μην παρκάρουν σε αυτό το δρόμο για να διευκολύνουν την κατάσταση? Σε πειράζει που η διακοπή της κυκλοφορίας στην Λ. Φυλής γίνεται την ημέρα που και ο άλλος κεντρικός δρόμος του Καματερού η οδός Γούναρη φιλοξενεί την λαϊκή αγορά?
Η λέξη που επικεντρώνει την περιγραφή του Καματερού είναι παρακμή. Παρακμή  αν την αναζητήσεις στο λεξικό σημαίνει « σταδιακή απώλεια δύναμης, ζωτικότητας ή αξίας».
Θλιβερά  συμπέρασμα για όσους ακόμη αγαπούν την τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και κατοικούν και παρ’ όλα όσα αντικρύζουν καθημερινά, δεν κουράστηκαν να «φυλάττουν Θερμοπύλες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου