Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Το Κεντρικό Μας Ρέμα

Όταν σμίγει (και αυτό συμβαίνει συχνά) το μεγάλο συμφέρον με την άγνοια και την ανοησία, τότε εγκλήματα κατά του συνόλου είναι δεδομένα και εκδηλώνονται σε μάκρος και διάρκεια χρόνου.
Πρόκειται για το κλείσιμο (σκέπασμα) του κεντρικού ρέματος της περιοχής μας.
Στα χρόνια των διεκδικήσεων και των δημιουργικών προτάσεων κάτω από τον κίνδυνο υψηλών βροχοπτώσεων και τις καταστροφικές συνέπειες σε περιουσίες και ανθρώπους, πλήθος παραστάσεων και υπομνημάτων των Δήμων και των συλλόγων προς το Υπ.Δημ. Έργων και την τότε νομαρχία,υπερτόνιζαν:
•    Να διευθετηθεί, να πλαγιοστηριχθεί,να διαπλατυνθεί στο εύρος που χωράνε τα βροχόνερα, ακόμα..
και των ποιο υψηλών βροχοπτώσεων.
Τα ποιο πάνω έβγαιναν από τις ανύπαρκτες γνώσεις μας αλλά από την ειδική θέση του Τ.Ε Ελλάδος και τις τραγικές συνέπειες από την βροχόπτωση στο δυτικό λεκανοπέδιο από Καματερό, Νέα Λιόσια, Μπουρνάζι, Περιστέρι ως κάτω στην παραλία του Φαλήρου.
Αντί αυτών των προτάσεων οι αναπλεκόμενοι καθώς και οι μόνιμα αδιάφοροι σιωπούσαν ως και στις μέρες μας, ώσπου εγκρίθηκαν οι δαπάνες και με πολύ γρήγορους ρυθμούς άρχισαν οι εργασίες σκεπάσματος του κεντρικού ρέματος.
Ενός ρέματος πού συγκεντρώνει τα όμβρια μιας έκτασης στην δυτική Αθήνα 12 έως 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου ο συντελεστής απορροής διαρκώς μεγαλώνει, σπίτια κτίζονται, δρόμοι ασφαλτοστρώνονται, μεγάλες επιφάνειες καλύπτονται ,έτσι η Γη δεν μπορεί να απορροφήσει τα βροχόνερα που τρέχουν με μεγάλη ορμή στο κεντρικό ρέμα.
Από τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις μας στις βροχοπτώσεις ως και 25 χρόνια το ήδη κακό σκεπασμένο ρέμα, τσίμα τσίμα χωράει τα νερά.
Τα ερωτήματα λοιπόν προκύπτουν αμείλικτα.
•    Τι θα γίνει αν η βροχόπτωση θα είναι ανά 40 ή και περισσότερα χρόνια;
•    Πως θα εισέλθουν στους σκεπασμένους αγωγούς τα βροχόνερα μιας περιοχής 15 τ.χλμ. που στερείται αντιπλημμυρικό δίκτυο;
•    Απεύχομαι η επόμενη καταστροφή να μην έρθει από τα βροχόνερα, που δεν  θα μπορούν να εισέλθουν στο κλειστό πλέον ρέμα, και αν χωράνε.
•    Φρίκη με πιάνει αν οι αγωγοί είναι ανεπαρκείς ,τότε η καταστροφή θα είναι απόλυτη.
Το τεράστιο έγκλημα διαπράχθηκε, το  ρέμα σκεπάστηκε.
Οι αρμόδιοι καθώς και μόνιμα αδιάφοροι τώρα μετά τις εκλογές, θα σταματήσουν να  κομπάζουν για το μεγάλο έργο που έγινε στην περιοχή και να κινητοποιηθούν επισημαίνοντας τους κινδύνους και να απαιτήσουν τη μελέτη και κατασκευή ολοκληρωμένου δικτύου αντιπλημμυρικής προστασίας.

Καματερό
Ματρόζος
ή αλλιώς Βασίλης Κατσαρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου