Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ»:Πρέπει να σώσουμε το Πάρκο Τρίτση!



sos_parko_tritsi
Σήμερα το μεσημέρι με αφορμή τη διενέργεια της κατάθεσης των προσφορών αντιπροσωπεία του συνδυασμού μας «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ» με επικεφαλής τον Γιώργο Κομματά συναντήθηκε με τον πρόεδρο του φορέα διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση κο Μιχαλόπουλο. Στη συνάντηση αυτή η αντιπροσωπεία ζήτησε επίμονα την αναβολή της κατάθεσης των προσφορών,  γιατί οι πιο πάνω μισθώσεις θα αλλοιώσουν το χαρακτήρα του πάρκου «ως πάρκο περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποίησης» και...
ζήτησε επίσης να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την κα Ρένα Δούρου ως νέα περιφερειάρχη,  προκειμένου να ανευρεθούν χρήματα από την περιφέρεια για τη συντήρηση του πάρκου. Ο πρόεδρος κος Μιχαλόπουλος όχι μόνο αρνήθηκε την αναβολή αλλά αναφέρθηκε σε μακροχρόνια μίσθωση.
Μάλιστα ανέφερε ότι ο ιδιώτης που θα μισθώσει το χώρο θα φτιάξει κιόσκια για να στεγάζονται οι παραγωγοί. Είναι φανερό ότι εάν γίνει η δημοπρασία θα δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα που θα βλάψουν ανεπανόρθωτα τον χαρακτήρα του πάρκου μετατρέποντας το σε εμποροπανήγυρη. Το γεγονός ότι αυτή η διαδικασία γίνεται μια εβδομάδα μετά τις δημοτικές εκλογές και τρείς μήνες πριν αναλάβει την περιφέρεια η κα Δούρου (η οποία σε πρόσφατη εκδήλωση της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ» μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα διαφυλάξει τον χαρακτήρα του Πάρκου) εγείρει έντονα ερωτηματικά.
Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του Πάρκου Τρίτση. Για αυτό και σας καλούμε όλους και όλες σε δράση διαμαρτυρίας  στα γραφεία του φορέα διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση σήμερα 4/6/2014 στις  17:30μμ. (είσοδος από τις εργατικές κατοικίες).
Αύριο έχει προγραμματιστεί να κατατεθούν οι προσφορές για την επινοικίαση χώρων και δημιουργία «προσωρινών » εγκαταστάσεων για την υπεκμίσθωση σε εκθέτη χώρου για 50 πάγκους μικροπωλητών  το λιγότερο για 3 μήνες (έως 5 χρόνια;).
Αντιγράφουμε από την προκήρυξη :
«…….Ο μισθωτής θα υπεκμισθώνει τον αντίστοιχο χώρο σε εκθέτες , παραγωγούς κλπ,
που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση Εκθέσεων Προβολής, Ενημέρωσης & Υποστήριξης
των Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων, στην διοργάνωση υπαίθριας αγοράς , καθώς και
σε διοργάνωση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων που έχουν σχέση με την προστασία
του περιβάλλοντος, την υγιεινή μεσογειακή διατροφή, τον αγροτικό πολιτισμό και την
προβολή παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων, αντί τιμήματος, για την παροχή υπηρεσιών
ή για πώληση των προϊόντων τους στο καταναλωτικό κοινό αποκλειστικά και μόνο μέσα
στο Πάρκο, για καθορισμένο χρόνο. Ο μισθωτής μπορεί να παρέχει στους εκθέτες, τέντες-
εκθεσιακή δομή και εξοπλισμό( καρέκλες τραπέζια κτλ)……
Το μηνιαίο μίσθωμα θα καθορισθεί συμβατικά με βάση τις υποβεβλημένες
προσφορές. Προσφορές για ετήσιο μίσθωμα κάτω των α)ενενήντα (90) ημερών, β)του
αριθμού των πενήντα (50) παραγωγών αγροτικών προϊόντων ,καθώς και γ) των
πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500 τ.μ) , που αποτελεί και τη βάση του ελάχιστου
μισθώματος για την εκμίσθωση του μισθίου, είναι απαράδεκτες…»
σε πλαίσιο που μας θυμίζει τα εμποροπανήγυρα άλλων εποχών – ενώ ακόμα εκκρεμεί :
 1.Ο διαχειριστικός έλεγχος των οικονομικών στοιχείων του φορέα.
 2.Ο έλεγχος της νομιμότητας των εκμισθώσεων  όσων χώρων ήδη έχουν εκχωρηθεί και ο συνολικός έλεγχος του καθεστώτος λειτουργίας τους ( άδειες λειτουργίας - συμβάσεις παραχώρησης – φορολογικά στοιχεία) .
 3.Η κατάρτιση ενός κανονισμού λειτουργίας για τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα πρέπει ( αν πρέπει ) να επινοικιάζονται χώροι.
 4.Πολεοδομικός έλεγχος για τις αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις μέσα στους χώρους του Πάρκου.
 5.Ελεγχος των περιφράξεων -κατατμήσεων - καταπατήσεων των ορίων του πάρκου
Ο πρόεδρος του φορέα  διαχείρισης του πάρκου  φαίνεται ανένδοτος παρά τις συνεχείς αντιδράσεις των κατοίκων και συλλογικοτήτων για την εμπορευματοποίηση και τις γκρίζες δραστηριότητες καθώς επίσης και για δράσεις οι οποίες αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς .


ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 4/06/2014 στις  17:30 θα είμαστε όλοι στα γραφεία του φορέα (είσοδος από εργατικές κατοικίες) για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στις πρακτικές αυτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου