Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Λέμε ξανά ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

LIMNH copy
Μετά από την δυναμική παρέμβαση εκατοντάδων κατοίκων, την προηγούμενη Τετάρτη (4/6), που διέκοψαν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντολογικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης” για την δημοπράτηση υπαίθριας αγοράς και χώρων μίσθωσης ποδηλάτων σε ιδιώτες, ο φορέας ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για όλες τις προκηρύξεις έως... την Κυριακή 15 Ιουνίου και την πρόθεση του να προχωρήσει στις δημοπρατήσεις με «κρυφές» διαδικασίες.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του φορέα διαχείρισης «οι φάκελοι με τις προσφορές θα ανοιχθούν παρουσία των ενδιαφερόμενων μετά από ειδική πρόσκληση». Είναι φανερό λοιπόν, πως αυτό που φοβούνται είναι η κινητοποίηση των κατοίκων που εναντιώνονται στα σχέδια τους για σταδιακή ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του πάρκου, επιλέγοντας να ολοκληρώσουν το έργο τους μέσω μη δημόσιων και αδιαφανών διαδικασιών. Είναι επίσης φανερό, πως ο υπάρχων διαχειριστικός φορέας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του και να προστατεύσει το ίδιο το πάρκο και το χαρακτήρα του.
Στην προσπάθειά τους, όμως, θα βρουν απέναντί τους την τοπική κοινωνία, τους ενεργούς πολίτες και την συντονισμένη, ενωτική δράση των κινήσεων, των φορέων και των συλλογικοτήτων της περιοχής που δεν θα επιτρέψουν να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί και να εκχωρηθούν οι χώροι του πάρκου στα ιδιωτικά συμφέροντα, υπερασπιζόμενοι στην πράξη τον δημόσιο και υπερτοπικό χαρακτήρα του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».
Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 11 Ιουνίου, στις 18:00, στα γραφεία του διαχειριστικού φορέα του πάρκου (είσοδος από εργατικές κατοικίες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου