Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

"Δεν θα τα ξαναπούμε σε 5 χρόνια, θα τα λέμε κάθε μέρα"


Άλλη μία ενδιαφέρουσα και δημόσια τοποθέτηση μέσω του  facebook (https://www.facebook.com/babis.xenidis) για τα όσα διαδραματίστηκαν στις δημοτικές εκλογές κάνει ο Μπάμπης Ξενίδης που δηλώνει φίλος της παράταξης
« Αλληλεγγυη η δύναμή μας» και δίνει την δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν το βράδυ των εκλογών
στο παλαιό Δημαρχείο και αμφισβητεί τα λεγόμενα του στενού συνεργάτη του δημάρχου Τ. Σαράντη. Το κείμενο του Μπάμπη Ξενίδη γράφει τα εξής:


Διάβασα κι εγώ με προσοχή το αρθράκι του κ. Τάκη Σαράντη.
Μετά την επίθεση του «στενού συνεργάτη» του Δημάρχου κ Ν Σαράντη , κατά του «κοντού» Δημάρχου και των «πέριξ αυτού» , δυό.......

λόγια κι από μένα, που δεν είμαι στενός συνεργάτης κανενός , ούτε «πέριξ».
Μου ζητήθηκε από τον κ. Κομματά, το βράδυ της Κυριακής της 25ης Μαίου , να μεταβώ στο παλαιό δημαρχείο και με την ιδιότητα του δικηγόρου, να εκπροσωπήσω αυτόν και την παράταξη, ώστε να λαμβάνουμε κι εμείς τη ροή των επίσημων πληροφοριών για τα εκλογικά αποτελέσματα. Πριν από εμένα, ήταν άλλος εκπρόσωπος , ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο πληροφόρησης και δημιουργήθηκε λεκτική μικροένταση.
Όταν πήγα λοιπόν στο παλαιό Δημαρχείο, στον ισόγειο χώρο όπου λειτουργεί το Ληξιαρχείο και το μητρώο, είδα να παρακάθεται κι ένας συνάδελφός μου, δικηγόρος, ως εκπρόσωπος του εκλογικού συνδυασμού του κ. Σαράντη, ο οποίος ελάμβανε τα αποτελέσματα από τους εκλογικούς αντιπροσώπους του κ. Σαράντη, αλλά και , προνομιακά , πριν την καταχώρησή τους στα επίσημα ηλεκτρονικά αρχεία, και τα αποτελέσματα που έστελναν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι , μέσω των αγγελιοφόρων του Δήμου. , (τα τηλεγραφήματα που μεταβιβάζονται στο υπουργείο εσωτερικών). Τα αποτελέσματα αυτά, πρώτα τα καταχωρούσαν σε δικό τους υπολογιστή και μετά τα έδιναν στον υπάλληλο του Δήμου που τα καταχωρούσε σε ηλ. Υπολογιστή και ενημέρωνε το ΥπΕς.
Είχε μετατραπεί λοιπόν, δημόσιος χώρος και μέσα (ηλεκτρονικός υπολογιστής – υπάλληλος του Δήμου, που τον χειριζόταν , για λογαριασμό της παράταξης του κ. Σαράντη ), σε εκλογικό κέντρο του νυν δημάρχου. (Αυτό φυσικά, φαινόταν εντελώς φυσικό στους συμμετέχοντες, που οι διαμαρτυρίες του προηγούμενου εκπροσώπου, φάνηκαν ως εκτροπή. Φαντάζομαι πως αυτό εννοεί ο γράφων ως …. ΚΝΑΤ; ) Ταυτόχρονα διαπίστωσα πως το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων, πλην ενός (1) ανησυχούσαν σφόδρα για την επανεκλογή του Προϊσταμένου τους κ Δημάρχου. Το θεώρησα «εντελώς φυσικό» , αφού, είναι γνωστό , πως ο κ. δήμαρχος τυγχάνει λαοφιλίας και αποδοχής αντίστοιχης του κ. Κιμ Γιονγκ Ουν. Μάλλον γι’ αυτό το λόγο και εξ’ ιδίας πρωτοβουλίας , φαντάζομαι , έπαιρναν τηλέφωνο σε εκλογείς για να ζητήσουν την ψήφο τους υπέρ του κ. Σαράντη.
Ουδεμία φασαρία υπέπεσε στην αντίληψή μου, που να δικαιολογεί τον όρο ΚΝΑΤ. Μάλιστα , ενώ υπολείπονταν , επισήμως περίπου 10 τμήματα και ενώ ενημερώθηκα για τα (ανεπίσημα ) αποτελέσματα από τον συνάδελφό μου - του κ Σαράντη,- τα οποία και επιβεβαίωσα από τον κ. Κομματά, συνεχάρην τους παρευρισκομένους και απήλθα, αφού τους ενημέρωσα πως ήδη εκείνη την ώρα , ο κ. Κομματάς έκανε δηλώσεις όπου αποδεχόταν το αποτέλεσμα .

Καταλαβαίνω την ένταση, κάτω από τις οποίες γράφτηκαν οι γραμμές αυτές. Δεν είναι λίγο, να κινδυνεύεις να χάσεις κάτι που θεωρείς σίγουρο , και κυρίως, να χάσει η αυτοδιοίκηση, έναν «εραστή» της , που θυσιάζεται για «1600 ευρώ το μήνα».
Παρά ταύτα , ο Δήμαρχος εκλέχτηκε και κανείς δεν του το αμφισβήτησε. Όμως εκλέχτηκε με διαφορά 221 ψηφοδελτίων. Δεν τον κάνει λιγότερο δήμαρχο αυτό, αυξάνει όμως τις ευθύνες της αντιπολίτευσης , και του κ. Κομματά, απέναντι στους συνδημότες μας. Επομένως, δεν θα τα ξαναπούμε σε 5 χρόνια, θα τα λέμε κάθε μέρα.
Περίμενα , να μην είναι τόσο αχάριστος ο κ. Δήμαρχος απέναντι στο ΚΚΕ, που του χάρισε τη νίκη. Και τον βγάλανε και μας θυμίζει τα ΚΝΑΤ …. , που δεν ανήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αχαριστία !
( Πιστεύω , και όπως φάνηκε, πως η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, ψήφισε τον κ. Κομματά στον β γύρο. Όμως , οι ακολουθούντες την κομματική γραμμή, αποτέλεσαν την κρίσιμη μάζα που έδωσε τη νίκη στο κ. Σαράντη.)
Ο συνδυασμός Κομματά είχε επιστήμονες, (εκλέχτηκαν γιατροί κυρίως) , με γνωστά επαγγέλματα. Ο συνδυασμός Σαράντη τι είχε; Αυτό-διοικητικούς;
Στις εκλογές κατεβαίνουν (όσοι δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής ), και εκλέγονται σε θέσεις που δεν πληρώνονται, για να βοηθήσουν τον τόπο τους. Επομένως , το θέμα δεν είναι η νίκη ή η ήττα, αλλά η υπεράσπιση αξιών. Με αυτό το πρίσμα. , προσωπικά δεν καταλαβαίνω τα ερωτήματα που θέτει .
Οσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, άλλος ένας δάσκαλος , που θέλει να βάλει μυαλό στους Συριζαίους . Ολοι οι καλαμοκαβαλάρηδες εδώ μαζεύτηκαν.
Από τότε που το ήθος το πουλάει ο Μπένυ στην αγορά, ο καθένας μπορεί να το αγοράζει μισοτιμής και να το κάνει ό,τι θέλει. Ιδίως όταν δεν του αρέσουν «οι κοντοί» αλλά «οι λεπτοί».
«Ερχονται Μεγάλες Μέρες» Θα τις απολαύσουμε.
 

Μπάμπης Ξενίδης
Φίλος της παράταξης
« Αλληλεγγυη η δύναμή μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου